Annonce
Østjylland

Konfirmationer i Odder Provsti udskydes til september

Sangskjulerne kan måske bruges til konfirmationerne til september. Men alle konfirmander i Odder Provsti skal ud og lave nye invitationer. Arkivfoto: Bjørn Kähler/Ritzau Scanpix
Den bedste løsning i den nuværende situation, siger præst Vibeke Døssing Rudebeck.

Odder: Lørdag klokken 12 fik massevis af unge konfirmander og deres forældre i Odder Provsti endelig dato på, hvornår de kan holde den konfirmationsfest, som skulle have været afviklet i slutningen af april og begyndelsen af maj.

På grund af corona-situationen besluttede Kirkeministeriet allerede i sidste uge, at alle konfirmationer som minimum skulle udskydes til efter pinse. Det fik allerede i sidste uge flere provstier til at melde ud, at konfirmationerne skal afvikles til august eller september. Blandt andet Horsens Provsti.

I Odder Provsti valgte præsterne at vente til lørdag med at offentliggøre datoerne - blandt andet fordi restauranter og hoteller på den måde ville få tid til at sætte sig ved telefonerne klokken 12 for at tage imod ombookninger. Også de steder, som ellers har lukket ned.

De nye datoer for konfirmationer er tre weekender i september nemlig 12.-13. september, 19.-20. september og 26.-27. september.

Annonce

Tid til planlægning

Præst Vibeke Døssing Rudebeck fra Odder Sogn fortæller, at hun efter offentliggørelsen kun fik et par opringninger fra forældre. Og det var kun, fordi de ikke kunne finde linket til datoerne for de enkelte klasser på Odderprovsti.dk.

Er man stadig i tvivl, vil datoerne kunne læses i en annonce i Odder Avis tirsdag.

- Jeg kan godt forstå, hvis nogle af vores konfirmander er slukørede over, at der først skal festes om så lang tid. Omvendt giver det forældrene mulighed for at arrangere nye fester, de unge tid til at planlægge blå mandag og os præster til at planlægge konfirmationsforberedelsen efter den nye plan, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce