Annonce
Aarhus

Konflikt om stort boligprojekt på Gasa-grund

<p>653 boliger lokker ejerne af Gasa-grunden med. Men Aarhus Kommune vil ikke opgive hele erhvervsområdet, så der forhandles fortsat.</p>

Ejer af Gasa-grunden i Tilst vil lave 653 boliger, men kommunen kræver, at der fortsat også er erhverv.

Planerne om at udstykke den tidligere Gasa-grund i Tilst til et større boligområde er stødt på en hindring. For Aarhus Kommune er ikke til sinde at ændre hele området fra erhverv til boliger, sådan som man ellers først havde signaleret.

Gasa flyttede sine aktiviteter til Fyn for ti år siden. De nye ejere vil udstykke grunden til boliger, men møder krav fra kommunen om at beholdeen del til erhverv. Kort: Jens Nex

Ejeren af den 87.000 kvadratmeter store grund, Ejendomsgruppen Danmark A/S, har i års tid arbejdet på et større boligprojekt med plads til 653 boliger fordelt med 449 leje-lejligheder i karréer, 44 tæt-lave huse, 100 lejligheder i punkthuse og 60 ungdomsboliger. Både til udlejning og salg. Desuden skal projektet indeholde en dagligvarebutik eller en restaurant.

»Området har ligget tomt med en stor grim bygning i et stykke tid og vi har arbejdet med et rent boligprojekt, og været i dialog med kommunens planafdeling om det,« fortæller Carsten Mai, der er konsulent for Ejendomsgruppen Danmark, Hvidovre, der laver projektet sammen med Hellerup-firmaet Konstructgroup.

Annonce

»Derfor er vi også forundrede over, at kommunen på et møde før jul nu stiller nye krav om, at der også skal være erhverv. Det er lidt underligt, at man vil reservere et område til erhverv, når vi ikke har fået en eneste henvendelse fra firmaer om at placere sig i området. Modsat støtter fællesrådet i Tilst, at det bliver et rent boligprojekt,« siger Carsten Mai.

Det bekræfter formanden for Fællerådet for Tilst, True og Skjoldhøj, Knud Erik Byrialsen:

»Vi vil meget hellere have boliger på området end erhverv. For området ligger jo næsten inde i Tilst, og vi ved jo ikke hvilken slags erhverv, der er tale om. Vi har jo både Grydhøjparken og Anelystparken til erhverv, men mangler boliger i Tilst. Der er ventelister til en lejlighed i Langkærparken og mange, der gerne vil bo i Tilst,« mener Knud Erik Byrialsen.

Fællesrådet er dog bekymret for trafikken omkring rundkørslen ved Havkærvej tæt på Viborgvej, når og hvis så mange nye beboere flytter til Tilst.

»Men her siger Ejendomsgruppen, at de vil betale for et lyskryds, der kan lette passagen, og det mener vi er en rigtig god idé.«

Det bekræfter Carsten Mai:

»Vi har tilbudt kommunen at finansiere et lyskryds med op til to millioner kroner, så der ikke bliver problemer med trafikken.«

I kommunens planafdeling bekræfter teamleder og arkitekt Karin Linneberg Bæk, at man er i dialog med Ejendomsgruppen og Konstruct om at udvikle Gasa-grunden.

»Vi er ved at afdække vilkårene, herunder hvordan vi sikrer en ordentlig trafikafvikling, som vil kræve nogle trafikomlægninger. Og hvordan vi fastholder noget erhverv i området.«

At kommunen alligevel ikke vil opgive det store erhvervsområde 100 procent til boliger skyldes særlige forhold i området. Både ved Gasa-grunden og øst for Blomstervej er der et erhvervsområde, derikkeligger på et særligt følsomt grundvandsområde. Og den slags områder, hvor en mulig forurening ikke kan ødelægge grundvandet er der ikke mange af i Aarhus.

Forslaget om at ændre området fra erhverv til boliger kræver en ændring af kommuneplanen, og her har kommunen altså fundet ud af, at man ikke vil afgive muligheden for fortsat at have erhverv i området.

Samtidig er der i kommunen en bekymring for, at et stort nyt boligområde kan ende med at stille støjkrav til de nuværende virksomheder på Blomstervej, hvoraf nogle er i virksomhedsklasse 5, som er mere tunge og støjende virksomheder for eksempel skrotbehandling.

»Vi skal sikre, at vi ikke begrænser erhvervsmulighederne i området øst for Blomstervej,« forklarer Karin Linneberg Bæk.

Ifølge hende fortsætter dialogen med ejerne af Gasa-grunden og der er indkaldt til et nyt møde i den kommende uge, hvor man vil forsøge at finde et kompromis.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce