Annonce
Aarhus

Kong Arthur holder stand mod vejret

Scene fra "Kong Arthur". Dronning Guinnevere, Signe Mannov, har svært ved at komme over sin flirt med Lancelot du Lake, Martin Bo Lindsten, som hun stadig er forelsket i. Foto: Miklos Szabo
Kun én gang er publikum sendt hjem før forestillingen på Moesgaard var spillet færdig.

AARHUS: Der er altid en risiko ved at spille teater udendørs. Vejret kan være en alvorlig og ubehagelig modspiller. I Aarhus kender de det gennem mange år på Vilhelmsborg Festspil og nu også hos Det Kongelige Teater på Moesgaard Museum, hvor vi i år kan opleve "Kong Arthur".

Det er anden gang, de kongelige spiller ved Moesgaards tag. I 2017, da "Røde Orm" var på programmet, var der to aflysninger på næsten 30 forestillinger, og sådan er gennemsnittet også, når de royale ruller sig ud i Ulvedalene i Dyrehaven i København.

I denne sommer har vejret svinget meget, og vi har haft torden, lyn og regn i de ellers milde aftener, og skuespillerne optræder gerne, selv om der skulle komme regn.

Indtil nu er "Kong Arthur" kun blevet ramt af én afbrydelse siden premieren 22. maj. Det var onsdag 12. juni.

- Vi måtte afbryde forestillingen cirka 20 minutter inde i stykket på grund af vejret, oplyser pressechef Christian Bækholm.

Hvis afbrydelse eller aflysning sker før forestillingen eller i første del, får alle tilbudt en ny forestilling eller pengene retur.

Der er stadig forestillinger nok at tage af. "Kong Arthur" spiller indtil 29. juni, og der er 3600 pladser hver gang.

Indtil nu er der solgt 52.000 billetter af de cirka 100.000, der har været til rådighed siden premieren. Ingen forestillinger har været totalt udsolgt, men mange har haft over 3000 på sæderne på den opbyggede tribune.

Det Kongelige Teater kommer igen i 2021 med "Hobbitten". J.R.R. Tolkiens klassiker bliver spillet i Ulvedalene i 2020 med teaterchef Kasper Hotel som instruktør og tager året efter videre til Aarhus.

Annonce

Kong Arthur

"Kong Arthur" spiller ved Moesgaard Museum til og med lørdag 29. juni.

Mere på www.kglteater.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce