Annonce
Aarhus

Har sat gang i en bølge: Kong Arthur-billetter tager fart

Der er heste, motocrosscykler og meget andet på scenen i "Kong Arthur" foruden skuespillerne.. Jacob Lohmann (til højre) spiller hovedrollen. Foto: Kim Haugaard
Der kom fart i billetsalget efter premieren. Forestillingen ved Moesgaard kan ses til 29. juni.

AARHUS: "Kong Arthur" ser ud til at gøre publikum tilfreds. Efter at Det Kongelige Teaters store forestilling i fri luft er gået i gang ved Moesgaard Museum er der virkelig kommet skub i billetsalget.

- Det har startet en bølge, at folk fortæller andre om forestillingen. Ved premieren 22. maj var vi på 35.000, og vi har nu solgt 48.000 billetter. Der er stadig god gang i salget. Lige omkring premieren solgte vi tusinder daglig, og vi sælger stadig pænt hver dag, siger Christian Bækholm, presseansvarlig for "Kong Arthur" på Det Kongelige Teater.

Før det hele begyndte ville Det Kongelige Teater være tilfreds med et salg på 50.000 billetter.

- Det ser ud til at bliver oversteget nu, og det er vi super tilfredse med. Teater i fri luft med Det Kongelige Teater er jo en tradition, der lige er begyndt i Aarhus, så folk skal opdage det, siger Christian Bækholm.

Teatret kommer igen om to år med "Hobbitten".

- Vi lærer noget hver gang og retter til efter erfaringerne, siger Christian Bækholm.

Publikum kommer fra alle dele af Jylland og Fyn.

- Langt de fleste gæster kommer fra Aarhus Kommune og området heromkring. Der er mest rift om billetterne i weekender, og sådan er det også, når vi spiller i Ulvedalene i Dyrehaven i København. Ingen af de kommende forestillinger er udsolgt, oplyser Christian Bækholm.

"Kong Arthur" spiller til og med 29. juni. Der er 3600 pladser hver gang, så i alt siden premieren har der været cirka 100.000 pladser til rådighed.

Da "Røde Orm" blev vist ved Moesgaard i 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, blev forestillingen set af 91.000.

Annonce

Kong Arthur

Moesgaard Museum, Aarhus. Det Kongelige Teater: Kong Arthur. Spiller til lørdag 29. juni.
Medvirkende: Jacob Lohmann (Kong Arthur), Signe A. Mannov (Dronning Guinnevere), Martin Bo Lindsten, Peter Gilsfort, Klaus Søndergaard, Youssef Hvidtfeldt, Charlotte Fich og Søren Poppel.
Iscenesættelse: Heinrich Christensen, assisterende instruktør: Anna Schulin-Zeuthen, scenografi: Palle Steen Christensen, kostumedesign: Ida Marie Ellekilde, lysdesign: Ulrik Gad, lyddesign: Jonas Vest, komponist og sangtekster: Kenneth Thordal, dramatiker: Jokum Rohde, koreografi: Christel Stjernebjerg og Ida Frost, stuntkoordinator og kampkoreograf: Kristoffer Jørgensen.
Mere på www.kglteater.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce