Annonce
Aarhus

Kongelig menu for 1320 gæster

Køkkenchef Kim Hansen står i spidsen af holdet, der onsdag aften skal bespise en særlig forsamling i Musikhuset. Dronning Margrethes tyvstart på 75 års fødselsdagen er omgærdet af særlige sikkerhedskrav.

At spørge til, hvad menuen mon står på, når dronning Margrethe onsdag aften skal stille sulten ved et stort anlagt show i Musikhuset, svarer til at spørge, hvad man får i julegave: Svaret falder først på selve dagen.

Køkkenchef Kim Hansen fra Turbinehallen og Johan R står i spidsen for de 25 kokke og 50 tjenere, som netop nu er i fuld gang med forberedelserne til den omfattende opgave.

En opgave, der, hvis nogen skulle være i tvivl, knytter sig festlighederne i forbindelse med dronningens 75 års fødselsdag 16. april.

Middagen er for 1320 gæster.

Udover den forestående fødselar deltager blandt andre Prins Henrik, Kronprinsparret samt Prins Joachim og Prinsesse Marie.

»Vi fik de fleste varer hjem i lørdags, alt i alt tager det tre dage at lave mad til så mange mennesker,« fortæller Kim Hansen, da vi kigger forbi.

Køkkenchefen har forinden aftalt med Kongehuset, at det er i orden, at vi overhovedet er der.

Fotograferingen i køkkenet kan heller ikke foregå hvor som helst.

Sådan er det bare, når landets suverænt vigtigste personer indgår i billedet.

»Det er såmænd ikke så anderledes, end det plejer at være«, fortæller Kim Hansen, som flere gange tidligere har kreeret mad til de kongelige.

Det skulle da lige være det med sikkerheden.

»Jah, efter episoden i København (attentaterne i februar, red.) er beredskabet og PET naturligvis mere på mærkerne,« siger Kim Hansen.

»Alle mine folk skal udlevere cpr-numre og have særlige armbånd på. Men jeg synes alligevel, at der er en rolig stemning omkring det hele.«

Selve menuen kan Kim Hansen som nævnt ikke afsløre.

Men den langstrakte proces skitserer han gerne.

»Jeg har sammensat menuen - i samråd med Kongehuset; ud fra hvilke ønsker, der var herfra og ikke mindst ud fra, hvad der overhovedet kan lade sig gøre i Musikhuset.«

»Jeg kom med et forslag til dem, så de også havde noget, de kunne vælge fra.«

»For en måned siden var et par af kongehusets udsendte herovre og prøvesmagen menuen,« fortæller han og røber så meget, at Prins Henriks franske ophav, hvad det kulinariske angår, bliver tilgodeset.

Festforestillingen i Musikhuset onsdag aften transmitteres direkte på TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce