Annonce
Aarhus

Kongelig menu for 1320 gæster

Køkkenchef Kim Hansen står i spidsen af holdet, der onsdag aften skal bespise en særlig forsamling i Musikhuset. Dronning Margrethes tyvstart på 75 års fødselsdagen er omgærdet af særlige sikkerhedskrav.

At spørge til, hvad menuen mon står på, når dronning Margrethe onsdag aften skal stille sulten ved et stort anlagt show i Musikhuset, svarer til at spørge, hvad man får i julegave: Svaret falder først på selve dagen.

Annonce

Køkkenchef Kim Hansen fra Turbinehallen og Johan R står i spidsen for de 25 kokke og 50 tjenere, som netop nu er i fuld gang med forberedelserne til den omfattende opgave.

En opgave, der, hvis nogen skulle være i tvivl, knytter sig festlighederne i forbindelse med dronningens 75 års fødselsdag 16. april.

Middagen er for 1320 gæster.

Udover den forestående fødselar deltager blandt andre Prins Henrik, Kronprinsparret samt Prins Joachim og Prinsesse Marie.

»Vi fik de fleste varer hjem i lørdags, alt i alt tager det tre dage at lave mad til så mange mennesker,« fortæller Kim Hansen, da vi kigger forbi.

Køkkenchefen har forinden aftalt med Kongehuset, at det er i orden, at vi overhovedet er der.

Fotograferingen i køkkenet kan heller ikke foregå hvor som helst.

Sådan er det bare, når landets suverænt vigtigste personer indgår i billedet.

»Det er såmænd ikke så anderledes, end det plejer at være«, fortæller Kim Hansen, som flere gange tidligere har kreeret mad til de kongelige.

Det skulle da lige være det med sikkerheden.

»Jah, efter episoden i København (attentaterne i februar, red.) er beredskabet og PET naturligvis mere på mærkerne,« siger Kim Hansen.

»Alle mine folk skal udlevere cpr-numre og have særlige armbånd på. Men jeg synes alligevel, at der er en rolig stemning omkring det hele.«

Selve menuen kan Kim Hansen som nævnt ikke afsløre.

Men den langstrakte proces skitserer han gerne.

»Jeg har sammensat menuen - i samråd med Kongehuset; ud fra hvilke ønsker, der var herfra og ikke mindst ud fra, hvad der overhovedet kan lade sig gøre i Musikhuset.«

»Jeg kom med et forslag til dem, så de også havde noget, de kunne vælge fra.«

»For en måned siden var et par af kongehusets udsendte herovre og prøvesmagen menuen,« fortæller han og røber så meget, at Prins Henriks franske ophav, hvad det kulinariske angår, bliver tilgodeset.

Festforestillingen i Musikhuset onsdag aften transmitteres direkte på TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce