Annonce
Byudvikling

Kongelunden har udpeget bygningsrådgiver for nyt fodboldstadion

Det bliver Rambøll, der sammen med en række internationale eksperter, skal fungere som bygherrerådgiver for det nye stadion i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Rambøll skal stå i spidsen for et internationalt team, der skal sørge for, at det århusianske fodboldstadion kommer sikkert i mål.

AARHUS: Det bliver Rambøll, der skal stå i spidsen for et internationalt team, som skal sikre, at det nye stadionprojekt i Aarhus kommer sikkert i mål.

Efter at have være inde i en EU-udbudsproces, som begyndte i december sidste år, har Kongelundens sekretariat peget på Rambøll som bygherrerådgiver.

Rambøll stiller med et team, som er sammensat af nogle af bedste internationale eksperter inden for planlægning af bæredygtige stadioner. Det drejer sig om Trivandi (UK), Sportfive (DE), Core Five (UK) og Rambølls egen engelske afdeling, som sammen med Rambøll Danmark og arkitektfirmaet Transform skal sikre grundlaget til arkitektkonkurrencen og realisering af et nyt topmoderne stadion i Kongelunden.

Annonce

Et garvet rådgiverhold

Nogle af rådgiverne fra de respektive firmaer har tidligere været koblet på større stadionanlæg rundt omkring i Europa. Blandt andet Tottenham Hotspurs nye imponerende stadion, Commerzbank Arena i Frankfurt, Friends Arena i Malmø og Groupama Arena i Budapest.

- Rambøll stiller med et virkeligt garvet og kompetent rådgiverhold med erfarne lokale og internationale eksperter, der har bevist deres værd i en lang række store byggeprojekter i ind- og udland. De har solid erfaring med komplekse projekter og bæredygtig drift af moderne stadionanlæg, så jeg er helt tryg ved, at det er dem, der skal hjælpe os med at få projektet sikkert i mål, udtaler konstitueret projektdirektør Alvaro Arriagada.

Det nye ekspertteam har blandt andet været med inde omkring opførelsen af Tottenham Hotspurs nye stadion i London. Foto: Action Images via Reuters/Paul Childs

Senere på året forventes der at komme et konkurrenceudbud for selve stadionprojektet.

- Udvikling af et nyt stadion til Aarhus er en ekstremt spændende opgave, som vi er rigtigt glade og stolte over at skulle være bygherrerådgiver på. Det er et idræts- og eventprojekt i særklasse i Danmark, hvor vi virkelig kan bidrage med vores internationale erfaring. Vi ved, at det er et projekt, der vil blive fulgt nøje, og vi glæder os til at komme ombord nu, så vi kan hjælpe med at få lavet de bedste rammer for det store udbud af stadionprojektet, der kommer senere, siger Lars Peder Pedersen, projektdirektør i Rambøll.

Rambøll blev valgt ud af et felt på i alt 5 prækvalificerede ansøgere, der alle havde afgivet et tilbud inden for tidsfristen 9. marts 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Aarhus For abonnenter

Vi skal gøre op med tøjspild: Klædeskabet er fuldt af klimasyndere

Annonce