Annonce
AGF

Kongelunden indsamlede idéer til AGFs kommende stadion: Skal der være en storskærmsplads, der viser samtlige udekampe?

Byens kommende fodboldstadion skal kunne bruges alle årets dage, der skal der være streetfood-område, overdækning i fanområde og plads til både børn og øldrikkere. Idéerne var mange, da Kongelunden onsdag forhørte sig hos interesserede borgere. Foto: Dennis Bjerre
Onsdag afholdt Kongelunden workshops med hovedsageligt AGF-fans, der fik lov til at give sit besyv med om alt fra madboder til overdækkede stemningsområder på byens kommende fodboldstadion.

FODBOLD: Det er umuligt at gøre alle tilfredse når du bygger et nyt fodboldstadion i en by som Aarhus.

Nogle bekymrer sig mest om trafikken og parkeringsmuligheder i forbindelse med Kongelundsprojektet, andre om hvorvidt fanzonerne til brug før og efter kampe bliver overdækket. Og hvad med børnene, skal de blandes med dem med øl og sangstemmer eller skal de gemmes væk et trygt sted?

Forslagene var mange og flere gik modsatrettede veje da Kongelunden onsdag inviterede byens borgere til workshop om især faciliteterne uden for stadion.

Annonce

Omkring 50 engagerede personer var mødt op - heraf mange AGF-fans med konkrete ønsker til de stemningsskabende afsnit.

Nogle af dem blev skuffede, da de erfarede - som avisen kunne skrive i sidste uge - at styregruppen arbejder ud fra en plan om, at stadion skal bygges i ét niveau i modsætning til det nuværende. Det gør de på baggrund af rådgivning fra internationale eksperter.

Det skabte en livlig debat om hvordan man skaber den bedste atmosfære.

Alle var dog enige om, at det er vigtigt, at stadion kommer til at føles fyldt og kompakt.

- Nogle af de stemningsgivende fangrupper havde et meget klart ønske om, at stadion skulle bygges med tribune i to niveauer. Der var frustration over at opleve, at vi har valgt at arbejde videre med et enkelt niveau. Jeg håber, vi fik fortalt jer, at vi har lyttet meget til jeres input og tager det meget alvorligt. Vi har taget meget af det med, som det handler om, i denne løsning. Det er bestemt ikke et udtryk for, at I ikke er blevet hørt, men der er også blevet truffet et valg ud fra en masse forskellige parametre.

- Når det er sagt, så var der heller ikke enighed i fangruppen om et eller to niveauer. Dét, I var enige om var, at det skal være; kompakt, fyldt, tæt, stejlt og at man skal kunne lukke af og fylde op hvis der er publikum nok til det, konkluderede Lotte Pape, der er kommunikationsansvarlig i Kongelundens Sekretariat.

Samspil med skoven

Mens folkene bag Kongelunden er kommet et stykke vej med arbejdet for hvordan stadion skal se ud indvendigt, er det stadig meget åbent hvordan faceden skal se ud.

Skal det være metal, glas og beton som så mange andre nye stadioner - det var der ikke meget stemning for - eller er samspillet med skoven vigtig?

Omkring 50 borgere var mødt op i Stadionhallen for at sætte deres præg på AGFs kommende fodboldstadion. Foto: Dennis Bjerre

Konklusionen onsdag var, at stadion meget gerne må spille sammen med omgivelserne, men det må ikke spænde ben for funktionaliteten som nogle mente det nuværende stadion lider under.

Annonce

Har du forslag?

AGF kommer langt fra til at spille på stadion hver dag, og derfor ønsker kommunen at det store byggeri også kan bruges de mere end 300 andre dage på året.

Men til hvad? Legeområder til børn, et sted man kan lege til børnefødselsdage, cafémiljø eller måske et streetfood-område. Forslagene var mange.

De mange forslag blev sat op med post-its. Foto: Dennis Bjerre

Flere foreslog et storskærmsområde som vi kender det fra landskampe hvor AGFs udekampe kan blive vist. Dermed kan de fans, der ikke tager turen til Parken, Aalborg eller Odense mødes i Aarhus og få en social oplevelse af at følge kampene.

Det er stadig ikke for sent at give sit besyv med i processen, det kan gøres her på Kongelundens hjemmeside.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Se højdepunkterne: AGF går videre i pokalen på tre et halvt gyldne minutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce