Annonce
Aarhus

Kongeskibet vender tilbage: Tag imod dronningen på kajen i Aarhus

Dronning Margrethe ankom lørdag til Tallin. Tirsdag 25. juni kommer dronningen til Aarhus. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Bare 14 dage efter, at Kongeskibet Dannebrog sidst var i Aarhus, vender det tilbage. Denne gang fordi dronningen tager på sommerferie i Aarhus.

AARHUS: Tirsdag 25. juni bliver der igen mulighed for at se Kongeskibet Dannebrog lægge til kaj i Aarhus Havn. Det sker, når dronning Margrethe ankommer til Aarhus for at tage på sommerophold på Marselisborg Slot.

Kongeskibet Dannebrog Havnepladsen ved Aarhus Havn klokken 11, hvor der er officiel modtagelse.

Dronningen vil blive modtaget på kajen af 1. viceborgmester Camilla Fabricius, der vil udbringe et nifoldigt leve.

På Havnepladsen vil majestæten hilse på andre repræsentanter for myndigheder i Aarhus.

Der vil være faner fra soldaterforeninger og enheder i området samt fra Danmarkssamfundet. Inden og under modtagelsen spiller Hjemmeværnets Musikkorps Aarhus.

Annonce
Kongeskibet Dannebrog i Aarhus i forbindelse med Royal Run 2019. Foto: Axel Schütt

Dannebrog på langfart

Det er kun en uge siden, at Dannebrog sidst lagde til kaj i Aarhus. Det var i forbindelse med kronprins Frederiks deltagelse i Royal Run 2019 i Aarhus.

I weekenden var Kongeskibet Dannebrog i Tallinn i Estland, hvor dronning Margrethe var på et to-dages officielt besøg, da 800 året for, at Dannebrog - altså flaget og ikke skibet - faldt ned fra himlet blev fejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce