Annonce
Aarhus

Kongsvang St. svæver fortsat i usikkerhed

<p>Jesper Sejersen er en af de lokale, der i længere tid har kæmpet for en bevarelse af Kongsvang Station ved Viby. Foto: Axel Schütt</p>

Den lukningstruede station har et stort potentiale og kan blive et knudepunkt for trafikken, mener lokal forkæmper. Kommende debatmøde skal lægge pres på beslutningstagerne.

Fremtiden for Kongsvang Station er stadig langt fra en afklaring. På den ene side står en række lokale og taler varmt for en bevarelse og en bedre udnyttelse af stationen, og på den anden side undersøger Midttrafik, kommunen og regionen, om stationen bliver en hindring for den kommende Letbane.

Igennem snart et år har fremtiden for den lille station under Skanderborgvej svævet i en slags limbo. I første omgang blev det foreslået af Midttrafik at lukke fire stationer syd for Aarhus, heriblandt Kongsvang, for at sikre, at den kommende Letbane kan følge køreplanen med fire afgange i timen.

Det fik den lokale ingeniør Jesper Sejersen op af stolen. I løbet af få måneder havde han samlet flere end 1.100 underskrifter ind, som ligger klar til aflevering, når der skal sættes trumf på. I mellemtiden har han holdt møder med både byrådspolitikere fra Aarhus Kommune, regionsmedlemmer og Midttrafik, som er de tre aktører, der står med den endelig beslutning om stoppestedets fremtid.

Annonce

En af begrundelserne for at nedlægge stationen er, at det ville kunne give forsinkelser, når der med Letbanens indtog vil blive fire afgange i timen hver vej på ét spor.

Et andet argument for at lukke stationen ved Viby er, at kun få passagerer bruger stoppestedet. Men det argument køber Jesper Sejersen ikke.

Han mener, at placeringen af stationen er ideel, den er bare gemt væk og for svær at komme til.

»Stationen er jo Aarhus' bedst bevarede hemmelighed. Den er svær at få øje på, og man har fjernet billetautomaten og droppet rejsekortautomat, så man kun kan bruge klippekort. Det er jo med til at gøre, at der er færre brugere. Men ved at lave en trappe på hver side af Skanderborgvej, kan man udnytte stedet her som et trafikknudepunkt, og en parkeringsplads til pendlere ville også kunne give mere liv,« lyder det fra Jesper Sejersen, der sidder på bænken ved stationen og fortæller om den lange kamp for at sikre Kongsvangs fremtid.

Kort efter kommer et tog forbi. Fem unge mennesker stiger ud, to stiger på.

»Der kan man jo se, at der er folk, der bruger stationen,« lyder konstateringen.

Situationen er lige nu den, at Midttrafik afventer informationer, der skal kortlægge den fremtidige drift af Letbanen, og dermed give indikationer på, hvad det ville betyde, hvis de kommende tog skal stoppe ved Kongsvang. Når de tal er hentet ind, skal Midttrafik lave en trafikplan, og så er det regionen og Aarhus Kommune, der i sidste ende skal bestemme, om der er stationer, der skal nedlægges.

»Vi regner med, at planen er klar omkring nytår. Resultatet kan blive, at Kongsvang skal lukkes. Men det kan også være, at stationen bliver, eller at der skal investeres i den,« lyder det fra Ole Sørensen, der er projektleder ved Letbanen og som godt kan forstå frustrationen om uvisheden fra de lokale.

Viby Fællesråd har indkaldt til debatmøde om Kongsvang 15. september fra 19-21 på Viby Bibliotek, hvor alle er velkomne.

Her kommer blandt andre Camilla Fabricius, der er formand for Teknisk Udvalg og en af fortalerne for bevarelsen af stationen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce