Annonce
Debat

Kongsvang Station - en lokal nøgle

Læserbrev: For os i Viby er det en glædelig nyhed, at Kongsvang Station snart er med på letbanen, når den åbner mod Odder. Kongsvang Station er en stærk lokal nøgle for sammenkoblingen mellem Viby og Midtbyen. En stærk kollektiv trafik, og særligt med letbanen, er en mulighed for, at det indre af Viby kan udvikle sig til et endnu stærkere boligområde. Med letbanen får vi en gylden mulighed for at sikre udviklingen i Kongsvang.

Kongsvang Station har lidt under, at både skiltnings- og adgangsforhold har været markant udfordret. Vi har i Bevar Kongsvang Station-gruppen hørt mange sjove og lettere triste fortælling om, hvor svært det har været at finde stationen. Denne udvikling følger vi tæt. Når vi får en moderne station med trygge adgangsforhold, nedgang i begge ender af perronen og gode lysforhold, kan vi ikke andet end tro på, at det vil få passagertallet til at stige, og livet omkring stationen vil spire.

Letbanen er nøglen, der kan åbne op for byområder som Kongsvang, der nu i årevis har været i en vis stilstand. Letbanens åbning er startskuddet på en række sammenkoblinger mellem indre by og knudepunkterne i Aarhus omegn. Både for Kongsvang Stations vedkommende og for andre stationer langs letbanen er det ikke bare et jernbanespor, der åbner. Det er et decideret byområde, der åbner. Således kan byområder i andre dele af Aarhus Syd, såvel som hele Aarhus Kommune, blive forenet med de nye letbanespor, der kommer til at præge vores by.

Med de tusinder af tilflyttere, som Aarhus får hvert år, er det vitalt, at det bliver attraktivt at bo i alle dele af vores kommune. Hvis vi skal sikre dette, er det alfa og omega at hægte knudepunkterne i Aarhus omegn, såsom området i Kongsvang, sammen med centrum, så disse områder netop bliver attraktive at bo i.

Kongsvang Station åbner snart, og vi er rigtig glade for, at de opråb og det vedholdende arbejde, vi har lavet i samarbejde med jer som lokale borgere, har gjort, at vi er blevet hørt. Det vidner om, at dialog, vedholdenhed og opbakning fra et lokalområde laver resultater. Vi håber meget, at I vil være med, når vi skal feste ved åbningen af Kongsvang Station.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce