Annonce
Sport

Konkurrencen spidser til i midten af kvindernes liga: En top otte placering kræver mange point, siger Aarhus United-træner

Heine Eriksen har en del at tænke over inden onsdagens tur til København. Aarhus United har tre tvivlsomme spillere til et opgør, hvor holdet helst skal have point for at holde kontakt i top otte. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus United er igen i år med i kampen om at komme i slutspillet. Kravet til top otte er dog blevet større og cheftræner Heine Eriksen forudser, at 26 point kan være et minimum for en billet til kampen om en semifinaleplads
Annonce

HÅNDBOLD: Det spidser efterhånden til i kvindernes håndboldliga. Med syv runder tilbage er rækken fyldt med spørgsmål. Hvem må tage den direkte vej ned i 1. division? Hvem skal tage de sidste to pladser i slutspillet og fortsætter Viborg HK sin formkurve og slutter som nummer to i rækken efter førerholdet fra Esbjerg?

Aarhus United har gennem det meste af sæsonen været solidt placeret i det felt, som klubben har meldt ud er deres målsætning. Cheftræner Heine Eriksen har tidligere sagt, at hvis de hentede et point i snit pr. kamp, så ville de være med i kampen om den sidste slutspilsplads. Med syv kampe tilbage er århusianerne placeret på ottendepladsen med et point mere end Nykøbing Falster på niendepladsen og et point efter Randers HK på syvendepladsen. Kronjyderne er dog bedre i det interne opgør med Aarhus United, fordi de i sidste runde vandt med 17-16 i Aarhus.

Aarhus United er foran i forhold til sit regnskab om et point pr. kamp, men spørgsmålet er om 26 point vil være nok til at stemple ind i slutspillet i år.

- Sidste år var det nok med 21 point til at komme i slutspillet. Da vi lavede vores målsætning havde vi ikke forestillet os, at der skulle så mange point til. Som det er lige nu, så tyder det på, at du skal have 26 og måske 27 eller 28. Det er svært at sige, hvad der vil være nok, men vores fokus er på at hente point i de kampe, som vi spiller, siger cheftræner Heine Eriksen.

Hvorfor tror du, at der skal flere point til i år?

- Holdene i bunden tager ikke mange point, mens der er en gruppe i midten, som ligger og slår hinanden på kryds og tværs. Det kan være en stor del af det. De tre nederste hold tager kun point fra hinanden, så det tyder på, at bunden er blevet svagere, siger Heine Eriksen.

Annonce

Flere spørgsmål før Ajax-kamp

Med et program der tæller Ajax, Herning-Ikast, Silkeborg/Voel, Skanderborg, Odense, Nykøbing og TTH Holstebro, så skal det solide niveau i Aarhus United findes frem til slutspurten om point. Ingen af de mandskaber giver i døren. Specielt ikke onsdagens modstander fra Ajax, der ligesom Aarhus United, har leveret et par gedigne overraskelser i grundspillet. Ikke mindst i deres egen hule, Bavnehøj Arena.

- Ajax har svinget en del i deres præstationer. Der har været gode og dårlige. Vi går ind til kampen med en ambition om at tage point, så vi kan holde os inde i jagten på ottendeplads. Vi er med i gruppen, der kæmper om de sidste pladser og skal vi fastholde kontakten, så skal vi også ud og tage point i en kamp mod Ajax, siger cheftræneren.

Aarhus United har sæsonen igennem været forskånet for de helt store skader. Op til onsdagens tur hersker der dog tvivl om Julie Pontoppidan, Helena Elver og Emma Mogensen. En ret vigtig trio i det århusianske kollektiv.

Udover Aarhus United skal Skanderborg Håndbolds kvinder også i aktion onsdag aften. De spiller hjemme i Fælleden mod topholdet fra Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-topscorer varmer op til sølvbrag: - Jeg tror da, at Ståle er lidt nervøs

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce