Annonce
Aarhus

Konkurs: Slut med Mejlgade for Mangfoldighed

<p>Mejlgade for Mangfoldighed blev på få år en kæmpe succes, men nu kan foreningen bag ikke længere løfte opgaven. Arkivfoto: Axel Schütt</p>

Gadefesten, der er gået fra 100 besøgende til 20.000 på få år, må nu tage konsekvensen af sin egen succes.

Det er slut med græstæppe, feststemning og boder i Mejlgade i Aarhus.

Foreningen bag gadefesten har begæret sig konkurs.

»Vi har sejret os selv ihjel,« lyder det fra Ole G. Jørgensen, der er bestyrelsesmedlem i foreningen bag gadefesten.

Annonce

»Desværre har arrangementets størrelse og succes vist sig at være en større udfordring end foreningen i sin nuværende form kan bære. Samtidig har vi været udfordret på vores indtjeningsmuligheder,« siger han.

Mejlgade for Mangfoldighed opstod i 2006 som et modtræk til en række racistisk motiverede overfald i gaden. Det ville beboere og institutioner ikke have siddende på sig, så i fællesskab blev der skabt en gadefest, som en hyldest til mangfoldigheden. Og det blev hurtigt en succes.

De første arrangementer havde 100 gæster, mens man i 2015 havde 20.000 festglade mennesker gennem den smalle midtbygade.

»Det er virkelig ærgerligt, men vi har kæmpet i lang tid, måske også længere end vi burde, for at redde det. For Aarhus har brug for en gadefest som denne, og jeg håber, der er andre, der vil overtage teten,« siger Ole G. Jørgensen.

»Vi er enormt taknemelige for den opbakning og støtte MfM har modtaget gennem årene. Både fra kommune, sponsorer, samarbejdspartnere og ikke mindst alle vores frivillige,« lyder det.

Nyheden kommer samme dag, som en ny gadefest ved Godsbanen har meldt sin ankomst 11. juni i år. De to events er uafhængige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce