Annonce
Aarhus

Konkursramt Aarhus-virksomhed er blevet opkøbt: 130 arbejdspladser reddet

Skare Food i Christiansfeld har købt Defco, der efter flere år med dårlige resultater i slutningen af juli blev begæret konkurs. Arkivfoto: Henrik Skov Anhøj
Pålægsfabrikken Skare Food i Christiansfeld overtager Defco, der i slutningen af juli blev begæret konkurs. Konkursboet fortsatte driften på pålægsfabrikken i Aarhus efter konkursbegæringen, og opkøbet betyder, at 130 arbejdspladser er reddet.

Christiansfeld: Skare Food i Christiansfeld har købt Defco, der i slutningen af juli blev begæret konkurs efter flere år med dårlige resultater. Driften i selskabet, der har cirka 150 ansatte, blev opretholdt netop med henblik på at sælge virksomheden videre, og nu er konkursboet blev enig med Skare Food om opkøbet, der sikrer, 130 arbejdspladser i Aarhus.

Virksomheden i Christiansfeld, der har cirka 100 ansatte på lønningslisten, producerer pålægs- og delikatesseprodukter til hjemmemarkedet og eksport – ligesom den konkursramte konkurrent i Aarhus. Skare Food er ejet af familien Skare, der står bag slagterigruppen Skare, der har base i Vejen.

Defco har de seneste fire år haft røde tal på bundlinjen og selskabet har samlet tabt over 50 millioner kroner. Virksomheden har tidligere forklaret, at stigende råvarepriser har presset virksomheden, og at der er "ekstrem hård konkurrence på det danske marked".

Annonce

Kort om Skare Food

Skare Food A/ S i Christiansfeld er ejet af familien bag Skare-gruppen, der ligger i Vejen. Skare forarbejder okse- og kalvekød. Skare-gruppen tæller i dag omkring 700 medarbejdere. Med opkøbet af Defco vokser virksomheden med 130 ansatte.

Konkurrenten, der nu har overtaget, har derimod kørt med overskud. Seneste resultat i Skare Food, der blev offentliggjort i starten af 2019, viste dog et af de dårligste i flere år. Virksomhedens omsætning faldt fra 231 millioner kroner til 198 millioner kroner, og samtidig faldt resultatet til 1,8 millioner kroner. Det er et af de dårligste resultater i mange år i virksomheden. I regnskabet konkluderede ledelsen, at resultatet er "tilfredsstillende ud fra de givne markedsforhold".

Direktøren for Skare Food i Christiansfeld, Lars Foged Andersen, udtaler sig ikke i sagen om købte af Defco, og det er ikke muligt at få en kommentar fra Kurt Skare, der er udrejst. Stifteren og direktøren i gruppen Kurt Skare har til Børsen forklaret, at produktion i Defco kører videre, og at overtagelsen betyder, at 130 arbejdspladser fortsætter.

Han forklarer videre, at produktionen fortsætter i både Christiansfeld og Aarhus, mens udvikling, indkøb, salg og andre ting, der med fordel kan koordineres, vil blive lagt sammen. Defco-brandet bliver videre ført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];