Annonce
Aarhus

Konkursramt Aarhus-virksomhed er blevet opkøbt: 130 arbejdspladser reddet

Skare Food i Christiansfeld har købt Defco, der efter flere år med dårlige resultater i slutningen af juli blev begæret konkurs. Arkivfoto: Henrik Skov Anhøj
Pålægsfabrikken Skare Food i Christiansfeld overtager Defco, der i slutningen af juli blev begæret konkurs. Konkursboet fortsatte driften på pålægsfabrikken i Aarhus efter konkursbegæringen, og opkøbet betyder, at 130 arbejdspladser er reddet.

Christiansfeld: Skare Food i Christiansfeld har købt Defco, der i slutningen af juli blev begæret konkurs efter flere år med dårlige resultater. Driften i selskabet, der har cirka 150 ansatte, blev opretholdt netop med henblik på at sælge virksomheden videre, og nu er konkursboet blev enig med Skare Food om opkøbet, der sikrer, 130 arbejdspladser i Aarhus.

Virksomheden i Christiansfeld, der har cirka 100 ansatte på lønningslisten, producerer pålægs- og delikatesseprodukter til hjemmemarkedet og eksport – ligesom den konkursramte konkurrent i Aarhus. Skare Food er ejet af familien Skare, der står bag slagterigruppen Skare, der har base i Vejen.

Defco har de seneste fire år haft røde tal på bundlinjen og selskabet har samlet tabt over 50 millioner kroner. Virksomheden har tidligere forklaret, at stigende råvarepriser har presset virksomheden, og at der er "ekstrem hård konkurrence på det danske marked".

Kort om Skare Food

Skare Food A/ S i Christiansfeld er ejet af familien bag Skare-gruppen, der ligger i Vejen. Skare forarbejder okse- og kalvekød. Skare-gruppen tæller i dag omkring 700 medarbejdere. Med opkøbet af Defco vokser virksomheden med 130 ansatte.

Konkurrenten, der nu har overtaget, har derimod kørt med overskud. Seneste resultat i Skare Food, der blev offentliggjort i starten af 2019, viste dog et af de dårligste i flere år. Virksomhedens omsætning faldt fra 231 millioner kroner til 198 millioner kroner, og samtidig faldt resultatet til 1,8 millioner kroner. Det er et af de dårligste resultater i mange år i virksomheden. I regnskabet konkluderede ledelsen, at resultatet er "tilfredsstillende ud fra de givne markedsforhold".

Direktøren for Skare Food i Christiansfeld, Lars Foged Andersen, udtaler sig ikke i sagen om købte af Defco, og det er ikke muligt at få en kommentar fra Kurt Skare, der er udrejst. Stifteren og direktøren i gruppen Kurt Skare har til Børsen forklaret, at produktion i Defco kører videre, og at overtagelsen betyder, at 130 arbejdspladser fortsætter.

Han forklarer videre, at produktionen fortsætter i både Christiansfeld og Aarhus, mens udvikling, indkøb, salg og andre ting, der med fordel kan koordineres, vil blive lagt sammen. Defco-brandet bliver videre ført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce