Annonce
Østjylland

Konservativ formand takker af: Vil i byrådet

Bo Vestergaard Hansen, tidligere konservativ formand i Randers, satser på at kunne komme i byrådet ved kommunalvalget i november. Arkivfoto: Richard Sylvestersen.
Efter syv år på formandsposten i Det Konservative Folkepartis vælgerforening i Randers, skal der nye boller på suppen for Bo Vestergaard Hansen, der nu annoncerer, at han stiller op til kommunalvalget. 28-årige Marc Reseke overtager formandsposten efter ham.

Randers: Søndag eftermiddag meldte De Konservative i Randers ud, at det fremover er en ny mand, der kommer til at stå i spidsen for vælgerforeningen. Den afgående formand, Bo Vestergaard Hansen, vil i byrådet.

Den nye mand i sædet bliver tidligere næstformand Marc Reseke, der indtil videre tager over som konstitueret formand. Christian Hartmann bliver konstitueret som næstformand.

Den afgående formand er helt tryg ved at overlade formandsposten til Marc Reseke:

Annonce

- Han bringer vigtig organisationserfaring med sig, og så er han bare en rigtig god mand med et stærkt hold bag sig, fortæller Bo Vestergaard Hansen.

Han træder tilbage for at bruge mere tid på at kæmpe forbrugernes sag i den såkaldte Verdo-sag, og så altså for at forberede sig på at stille op som kandidat til byrådet. Annonceringen af hans kandidatur kommer efter en længere periode, hvor det er gået godt for Det Konservative Folkeparti på landsplan.

- Det går rigtig godt for partiet, så det virkede som det oplagte tidspunkt. Jeg ser frem til at lægge alle de administrative opgaver, formandsposten indebærer, på hylden, og fokusere mere på det politiske arbejde, forklarer den afgående formand.

Den konservative byrådsgruppe i Randers blev i januar i år et medlem rigere, da Venstre-afhopperen Christina Kjærsgaard sluttede sig til. Siden har også tidligere byrådsmedlem for Venstre, Christian Boldsen, skrevet sig på kandidatlisten hos Konservative i Randers.

Den nyslåede byrådskandidat frygter ikke konkurrencen fra de nyopstillede medlemmer:

- Vi er et stærkt hold, og hos os er det de kandidater, der får flest stemmer, der kommer ind. Så det er vælgerne, der bestemmer, forklarer byrådskandidaten, og henviser til, at kandidaterne er sideordnet opstillet.

Bo Vestergaard Hansen tror da også, at partiet efter kommunalvalget kan udvide byrådsgruppen endnu mere. Han mener ikke, at op mod fire konservative byrådsmedlemmer er et urealistisk mål.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld. Både på grund af medvinden på nationalt plan, men også fordi vi har en lang række virkelig stærke kandidater i år, forklarer han.

Bo Vestergaard Hansen har været formand for vælgerforeningen i Randers i over syv år. Før da var han medlem af bestyrelsen i en længere årrække.

Hvis han bliver valgt ind i byrådet, vil han blandt andet kæmpe for at gøre Randers mere attraktiv for bosætning og erhverv, fordi han mener, at det er helt afgørende for at få råd til velfærd.

Han håber også at kunne bidrage til, at samarbejdet og tonen i byrådet bliver bedre fremadrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce