Annonce
Debat

Konservativ mener om coronatest: Regeringen bruger løs af vores hårdt tjente skattekroner

"På to måneder koster regeringens testeufori altså det samme som et supersygehus. Alternativt kunne vi ansætte over 3000 sygeplejersker for en måneds testomkostninger. Det har simpelthen taget overhånd", skriver Marcus Knuth. Arkivfoto: Morten Pedersen

DEBAT: Forleden kunne vi i medierne læse, at den nuværende nationale teststrategi koster to milliarder kroner om måneden. På to måneder koster regeringens testeufori altså det samme som et supersygehus. Alternativt kunne vi ansætte over 3000 sygeplejersker for en måneds testomkostninger.

Det har simpelthen taget overhånd. I Det Konservative Folkeparti mener vi ikke, at man kan forsvare at bruge hele to milliarder skattekroner hver måned, når over 40 procent af befolkningen nu er vaccineret. Langt de fleste risikogrupper er færdigvaccinerede, smitten er lav, og vores sygehuse er ikke i nærheden af at være pressede.

Flere eksperter udtaler endda, at der slet ikke er behov for at teste så mange i dag. Det bliver vi altså nødt til at lytte til.

Annonce


Regeringen bør indse, at der også skal være nogle penge i kassen efter coronakrisen.


Derfor bør vi også slække på kravene for coronapasset. Det er klart, at danskerne lader sig teste hele tiden, når det er den eneste måde at forlade sin isolation på.

Siden midten af januar er antallet af indlagte med coronavirus fra Aarhus Kommune kun gået én vej: Nedad. Og det er jo klart, når over 100.000 århusianere har fået mindst ét skud vaccine. Så gode tal skal selvfølgelig afspejle sig i teststrategien. Det gør de ikke i dag.

Det giver ikke mening at bruge to milliarder skattekroner månedligt på at teste så omfattende, når smitten er så begrænset. Vi bør skrue ned for testvanviddet og op for fornuften. Test er nødvendige for at holde smitten i ave, men lige nu tester vi alt, alt for mange. Og det koster alt for mange penge.

I regeringstoppen har de taget spenderbukserne på. Og de har sikret dem med både livrem og seler. Der er en farlig tendens til at bruge løs af danskernes hårdt tjente skattekroner eller bare hæve statsgælden endnu mere. Regeringen bør indse, at der også skal være nogle penge i kassen efter coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce