Annonce
Debat

Konservativ mener: Vi betaler for meget i skat - også når vi arver

"Det kan ikke passe, at en virksomhed eller et landbrug skal betale staten, hvis den gives videre til næste generation. Et dødsfald eller en beslutning om, at det er på tide at give virksomheden videre, kan i forvejen ramme hårdt", skriver Marcus Knuth. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: I Danmark betaler vi for meget i skat. Vi har et skattesystem, der ikke kun beskatter indkomst, men stort set alt, hvad man kan forestille sig. Nogle af disse skatter er berettigede, mens andre er unfair og et udtryk for en stat, der blander sig alt for meget.

Den type unfair afgifter skal afskaffes, og derfor har vi, sammen med Nye Borgerlige og Liberal Alliance, foreslået at afskaffe både arveafgiften og generationsbeskatningen på private virksomheder.

Hvorfor er det så en god idé? Det er det, fordi den slags beskatning i bund og grund bare er en jantelovsskat. En beskatning, der rammer succesfulde danske virksomheder, der allerede har bidraget med penge og arbejdspladser.

Annonce


De fleste har haft det hårdt under coronakrisens nedlukninger, og det burde være et oplagt vindue til at fjerne arveafgiften og stå fast på princippet om, at de samme penge ikke kan beskattes flere gange.


Det er meget svært at retfærdiggøre, hvorfor man skulle beskatte de samme penge to gange. Det faktum alene burde nemlig være et tilstrækkeligt argument for en afskaffelse.

I Danmark har vi et af verdens højeste skattetryk, hvilket tydeliggør idiotien i, at man skal betale en ekstra skat af allerede beskattede penge.

Især for virksomheder, der går i arv, er afgiften særligt problematisk. Det kan ikke passe, at en virksomhed eller et landbrug skal betale staten, hvis den gives videre til næste generation. Et dødsfald eller en beslutning om, at det er på tide at give virksomheden videre, kan i forvejen ramme hårdt. Hvordan hjælper vi dem så? Ved at bede dem betale mere til den statskasse, de allerede betaler for meget til.

Hele Danmark lever af vores virksomheder og iværksættere. Østjylland er ingen undtagelse. Regionen huser flere af Danmarks største vækstskabere og en lang række små familieejede virksomheder, der alle bidrager til fællesskabet. De fleste har haft det hårdt under coronakrisens nedlukninger, og det burde være et oplagt vindue til at fjerne arveafgiften og stå fast på princippet om, at de samme penge ikke kan beskattes flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce