x
Annonce
Østjylland

Konservative budgetønsker: Stadsarkitekt, cykelstier og boliger til udsatte borgere

Esben Hedeager (K) vil bevare Horsens' arkitektoniske udtryk, og det skal en stadsarkitet være med til at sikre. Foto: Morten Pape
Konservatives udspil til næste års budget spænder vidt fra krisecenter for mænd til cykelstier. Men især en rød tråd i byens arkitektoniske linje udført af en stadsarkitekt ligger meget højt på listen.

Horsens: Horsens er en købstad, og det skal kunne ses. Konservatives medlem af byrådet i Horsens, Esben Hedeager, går til kommunens budgetforhandlinger med en stadsarkitekt allerøverst på ønskelisten.

- Vi skal have en flot by. Kvalitet er det, der står tilbage, når prisen er betalt. En stadsarkitekt skal finde en rød tråd. For når man udvikler en by så hurtigt som her, skal man have én med det overordnede indtryk, så brikkerne passer sammen, og jeg mener, der er plads til forbedringer, lyder det fra Esben Hedeager.

- Horsens er en gammel købstad, og den skal bevare sit udtryk - det gamle udtryk. Man skal passe på, at man ikke mixer det for meget sammen og sætter store kasser ind imellem de gamle bygninger eller bare vælter alt det gamle for at bygge noget nyt. Man kan godt bevare det gamle og få en hyggelig og attraktiv by, siger han.

Annonce

Konservatives budgetønsker 2020

Byudvikling:

 • En stadsarkitekt og flere krav til p-pladser og flere offentlige p-pladser.
 • Byen skal udbygges som randbyggeri, og punkthuse og højhuse i den eksisterende bydel skal forbydes.
 • Omgående stop for byggetilladelser til byggerier med altangange.
 • Flere reelle grønne områder, og de tilbageværende grønne pletter skal ikke sælges til byggegrunde.

Infrastruktur:

 • Omfartsvej nord omkring Horsens.
 • Fodgængerovergang mellem Bilka og Sunset Boulevard.
 • Forbedring af stierne i hele kommunen.
 • En fjernbusterminal ved motorvejen ved Lund.

Økonomi og erhvervsfremme:

 • 1 procent-effektivisering skal bibeholdes.
 • Sænkning af grundskyld med 1 procent.

Børn og unge:

 • Nytænkning af uddannelser til ressourcesvage unge.
 • Flere timers idræt i folkeskolen.
 • Motionsgrupper til de 18-25-årige, som i dag er ineffektive.

Social og sundhed:

 • Indsats for enlige, arbejdsløse forældre.
 • Flere billige boliger til udsatte unge.
 • Hytteby for hjemløse.
 • Penge til Kirkens Korshær og til Krisecentret for Mænd.

Natur og miljø:

 • Mårhunde skal bekæmpes.
 • Undersøgelse af samtlige alternativer til afbrænding af flis på fjernvarmeværket.

Bedre stier

Det er især byudvikling, som ligger Esben Hedeager på sinde. Og med byen er fokus også på alle dens mange stier. For horsensianerene skal i højere grad vælge cyklen, og derfor skal stierne have et løft, mener det konservative byrådsmedlem.

- Vi skal have ordentlig kvalitet, hvis vi skal benytte stierne hver dag til at cykle på arbejde. Og hvis vi vil have folk over på cyklen, skal der være bedre forhold for dem, og det skal være så nemt som overhovedet muligt, understreger Esben Hedeager.

Han tror især på, at elcykler kommer til at fylde mere og mere, og med dem stiger behovet for flere og bedre cykelstier.

Han nævner specifikt Bankagerstien som et sted, der trænger til et løft.

- Den er for ringe i forhold til brugerne. Den kan bruges mere, og hvis vi vil noget med en cykelby, skal vi sætte ind deroppe og binde hele sydbyen sammen. Den kunne være en del af den grønne ring rundt om Horsens, lyder det.

Pas på de svage

I konservatives budgetudspil er der også andet end byudvikling. Især er der fokus på de svageste i samfundet, og ifølge Esben Hedeager, er det netop en vigtig konservativ kerneværdi at støtte de svageste.

- Der skal være flere billigere boliger til udsatte unge. Efter forbillede fra Aarhus skal de unge hjemløse selv være med til at bygge deres nye hjem og få ro både mentalt og i deres boligsituation, siger han og fortsætter:

- De, der ikke kan selv, skal have en hjælpende hånd til at komme på fode i livet igen. Derfor vil vi have en hytteby til misbrugere med en social vicevært.

Desuden ønsker de konservative en opgradering af den økonomiske håndsrækning til krisecenter for mænd og en mindre filial til varmestuen i Sundparken, f.eks. på Sundparkens Butikstorv, hvor der skal serveres varm mad og kaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce