Annonce
Indland

Konservative håber at valgstedsmåling holder hjem

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Konservative står ifølge de første målinger til at fastholde sit mandat i Europa-Parlamentet.

Lige omkring klokken 20 forstummede snakken ved de Konservatives valgfest på Christiansborg, og alle øjne rettede sig mod tv-skærmene, hvor de første valgstedsmålinger skulle offentliggøres.

Og selv om både TV2's og DR's målinger viste, at Konservative fastholder sit mandat, så var der ingen, der rigtigt turde juble - det var trods alt kun en prognose.

Men lettelsen var til at få øje på blandt medlemmerne i partiet, som i løbet af valgkampen har ligget og vippet mellem nul og ét mandat.

Og gruppeformand Mette Abildgaard er da også forsigtigt optimist, selv om tallene er behæftet med en vis usikkerhed.

- Lige nu ser det jo ud som om, at vi får lov at beholde vores mandat i Europa-Parlamentet, og det vil være et afsindigt godt resultat.

De to målinger viser en opbakning på henholdsvis 5,6 og 5,7 procent til partiet.

Det vil i givet fald være omkring 3,5 procentpoint dårlige end sidste valg.

Men det skal ses i forhold til, at partiets tidligere formand Bendt Bendtsen ikke genopstillede denne gang.

I stedet er det Pernille Weiss, regionsrådsmedlem i Region Syddanmark, der er partiets ansigt og stemme udadtil.

- Man skal tænke på, at vi sidste gang stillede vi med en vicestatsminister som spidskandidat. Denne gang stiller vi med en helt ny kandidat, der hverken sidder i Folketinget eller EP modsat de andre kandidater, siger Mette Abildgaard.

Hun mener, at Konservative har haft to klare mærkesager i valgkampen, som det er lykkedes at formidle til vælgerne.

- Vi har haft en tydelig dagsorden i forhold til fortsat at have Danmark repræsenteret i EPP-gruppen, som er den største gruppe i parlamentet. Og så har vi haft fokus på den grønne dagsorden, siger hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce