Annonce
Debat

Konservative i Skanderborg: Skovbørnehaver skal komme kapacitetsmareridt til livs

"Forskning viser at børn i naturbørnehaver er mindre syge, har bedre koncentration, har bedre motorik, er mere skoleparate og forebygger fobier (kilde: Københavns Universitet). Altså gavner udelivet i skovbørnehaver børnene på en lang række sundhedsmæssige, motoriske og kognitive områder." skriver Christian Wibe-Marker. Arkivfoto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Skanderborg har med succes har fået unge familier til kommunen, men nu er udviklingen gået fra et succesfyldt tilflytter-boom til et kapacitetsmareridt i kommunens vuggestuer og børnehaver.

Med kommunens vellykkede bosætningspolitik mod unge familier, så må det være klart, at det skal handle om børnene i kommunen de næste mange år fremover.

Fra konservativt hold har vi før snakket om og forslået oprettelsen af flere skovbørnehaver.I Skanderborg kommune er vi rige på småbørn og på natur, og med manglen på børnehaver og penge til at bygge nye, er løsningen lige til.

Annonce

Forskning viser at børn i naturbørnehaver er mindre syge, har bedre koncentration, har bedre motorik, er mere skoleparate og forebygger fobier (kilde: Københavns Universitet). Altså gavner udelivet i skovbørnehaver børnene på en lang række sundhedsmæssige, motoriske og kognitive områder.


Med vores rigdom af natur og småbørn i kommunen skylder byrådet at se på alternativer på vuggestuer og børnehaver.


Økonomisk er der også meget at hente ved skovbørnehaver. Mange skovbørnehaver fungerer med en skurvogn, tipi, bålhytte og toiletter, hvorfor etableringsomkostningerne er meget lave.

Det Konservative Folkeparti undersøgte forrige år sagen og fik et tilbud på en god, stor og solid skovbørnehave bygget af pavilloner til 40 børn. Det kostede ca. to millioner kr. Det er immervæk et langt mere favorabelt tilbud end den normale pris på 28-30 millioner kr. pr. børnehave

Med vores rigdom af natur og småbørn i kommunen skylder byrådet at se på alternativer på vuggestuer og børnehaver. Alternativer, der sikrer, at familier ikke skal miste kvalitetstiden til daglig logistik mellem f.eks. Galten og Hørning.

Det Konservative Folkeparti foreslår at vi kigger ind i skovbørnehaver, men også flere private tilbud som dagplejere, selvejende institutioner og hjemmepasning. Alt sammen tilbud og alternativer, der skal sikre familiernes selvbestemmelse og en hverdag i balance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce