Annonce
Debat

Konservative: Kvindekampen bør handle om social kontrol

"For os handler det ikke kun om at nedrive boligblokke, men vil man negativ social kontrol til livs, er man nødt til at nedrive tankemønstre, som findes i minoritetsmiljøerne. Tankemønstre, som giver mænd autoritet over kvinder. Tanker om ærbarhed og undertrykkelse af en kvindes personlige frihed mm", skriver Mette Skautrup. PR-foto

DEBAT: Kvindekampen 2021 skal være et opgør med den negative socialkontrol. Det er på tide, at vi støtter minoritetskvinderne i et opgør med den kultur og det menneskesyn, som legitimerer negativ social kontrol. I en offentliggjort rapport fra konsulentbureauet Als Research konkluderes det, at den negative sociale kontrol spærrer for indvandrerkvinders mulighed for at komme ind på arbejdsmarked.

"Der foregår en omfattende social kontrol af nydanske unge, når det kommer til kærester, ægtefælle og seksuelle relationer, ca. halvdelen af de nydanske unge må ikke have en kæreste for deres familie, mens 25 pocent oplever, at familierne er med til at vælge deres ægtefæller, og 25 procent er bange for, at familien vælger en ægtefælle imod deres vilje", lød det i en større kvantitativ undersøgelse fra 2018.

Heldigvis er negativ social kontrol et fremmed begreb for de fleste danske kvinder. Men den ovennævnte undersøgelse viser, at negativ social kontrol er et problem, som vi skal tage alvorligt, da vi ønsker at styrke integrationen i det danske samfund.

Annonce

Vi bærer ansvaret for at støtte de medborgere, som ønsker et opgør med den kultur og det menneskesyn. Et menneskesyn, der mener, at det er tilladt at herske over en kvindes frie vilje.

På det seneste har vi hørt tragiske historier om frihedsberøvelse, overvågning, isolation, følelsesmæssigt pres i form af skyld og skam og andre krænkelser af kvinders personlige frihed. Det er på tide, at vi støtter minoritetskvinderne i et opgør med den kultur og det menneskesyn, som legitimerer negativ social kontrol.


Hos os, de konservative, ønsker vi at værne om minoritetskvindernes frihed til selv at kunne tage ansvar for deres liv og udleve deres drømme og potentiale.


I Konservative påskønner vi de initiativer, som styrker etniske minoritetsgrupper til at kunne tage ansvar for egen fri vilje og udleve de drømme, de måtte have for deres liv. For os handler det ikke kun om at nedrive boligblokke, men vil man negativ social kontrol til livs, er man nødt til at nedrive tankemønstre, som findes i minoritetsmiljøerne. Tankemønstre, som giver mænd autoritet over kvinder. Tanker om ærbarhed og undertrykkelse af en kvindes personlige frihed mm.

Vi ønsker et samfund, hvor minoritetskvinder bliver styrket til at bryde med negativ social kontrol. Sådan et samfund kræver, at vi investerer i oplysningskampagner i skoler og uddannelsesinstitutioner, og at vi styrker næste generation til at kunne gribe deres frihedsrettigheder.

Men det er ikke nok at investere i den unge generation. Der skal også igangsættes initiativer, som giver den ældre generation viden om kvinders rettigheder. Derfor har vi i dette års budgetforlig ønsket, at der bliver sat midler af til Kvindehuset i Aarhus.

Vi ved, at det kræver et stort mod at bryde med negativ social kontrol, da det også er et brud med familietraditioner, værdier og religiøsitet. Derfor er det vigtigt, at vi som samfund står klar med hjælp, støtte og et netværk. Her skal vi politikere have øje for gode initiativer som Kvindehuset, der ikke kun træder til i svære situationer, men hvor man også har mulighed for gennem dialog og oplysningsarbejde at forebygge negativ social kontrol.

Hos os, de konservative, ønsker vi at værne om minoritetskvindernes frihed til selv at kunne tage ansvar for deres liv og udleve deres drømme og potentiale. For os handler det om nye tankemønstre og handlemuligheder. Her er det vigtigt at give kvinderne forudsætninger for selv at kunne træffe deres livsvalg. Derfor er det værdifuldt for os at investere i initiativer som Kvindehuset i Aarhus.

Kvindekampen 2021 må og skal være året, hvor vi har et opgør med negativ social kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce