Annonce
Debat

Konservative: Kvindekampen bør handle om social kontrol

"For os handler det ikke kun om at nedrive boligblokke, men vil man negativ social kontrol til livs, er man nødt til at nedrive tankemønstre, som findes i minoritetsmiljøerne. Tankemønstre, som giver mænd autoritet over kvinder. Tanker om ærbarhed og undertrykkelse af en kvindes personlige frihed mm", skriver Mette Skautrup. PR-foto

DEBAT: Kvindekampen 2021 skal være et opgør med den negative socialkontrol. Det er på tide, at vi støtter minoritetskvinderne i et opgør med den kultur og det menneskesyn, som legitimerer negativ social kontrol. I en offentliggjort rapport fra konsulentbureauet Als Research konkluderes det, at den negative sociale kontrol spærrer for indvandrerkvinders mulighed for at komme ind på arbejdsmarked.

"Der foregår en omfattende social kontrol af nydanske unge, når det kommer til kærester, ægtefælle og seksuelle relationer, ca. halvdelen af de nydanske unge må ikke have en kæreste for deres familie, mens 25 pocent oplever, at familierne er med til at vælge deres ægtefæller, og 25 procent er bange for, at familien vælger en ægtefælle imod deres vilje", lød det i en større kvantitativ undersøgelse fra 2018.

Heldigvis er negativ social kontrol et fremmed begreb for de fleste danske kvinder. Men den ovennævnte undersøgelse viser, at negativ social kontrol er et problem, som vi skal tage alvorligt, da vi ønsker at styrke integrationen i det danske samfund.

Annonce

Vi bærer ansvaret for at støtte de medborgere, som ønsker et opgør med den kultur og det menneskesyn. Et menneskesyn, der mener, at det er tilladt at herske over en kvindes frie vilje.

På det seneste har vi hørt tragiske historier om frihedsberøvelse, overvågning, isolation, følelsesmæssigt pres i form af skyld og skam og andre krænkelser af kvinders personlige frihed. Det er på tide, at vi støtter minoritetskvinderne i et opgør med den kultur og det menneskesyn, som legitimerer negativ social kontrol.


Hos os, de konservative, ønsker vi at værne om minoritetskvindernes frihed til selv at kunne tage ansvar for deres liv og udleve deres drømme og potentiale.


I Konservative påskønner vi de initiativer, som styrker etniske minoritetsgrupper til at kunne tage ansvar for egen fri vilje og udleve de drømme, de måtte have for deres liv. For os handler det ikke kun om at nedrive boligblokke, men vil man negativ social kontrol til livs, er man nødt til at nedrive tankemønstre, som findes i minoritetsmiljøerne. Tankemønstre, som giver mænd autoritet over kvinder. Tanker om ærbarhed og undertrykkelse af en kvindes personlige frihed mm.

Vi ønsker et samfund, hvor minoritetskvinder bliver styrket til at bryde med negativ social kontrol. Sådan et samfund kræver, at vi investerer i oplysningskampagner i skoler og uddannelsesinstitutioner, og at vi styrker næste generation til at kunne gribe deres frihedsrettigheder.

Men det er ikke nok at investere i den unge generation. Der skal også igangsættes initiativer, som giver den ældre generation viden om kvinders rettigheder. Derfor har vi i dette års budgetforlig ønsket, at der bliver sat midler af til Kvindehuset i Aarhus.

Vi ved, at det kræver et stort mod at bryde med negativ social kontrol, da det også er et brud med familietraditioner, værdier og religiøsitet. Derfor er det vigtigt, at vi som samfund står klar med hjælp, støtte og et netværk. Her skal vi politikere have øje for gode initiativer som Kvindehuset, der ikke kun træder til i svære situationer, men hvor man også har mulighed for gennem dialog og oplysningsarbejde at forebygge negativ social kontrol.

Hos os, de konservative, ønsker vi at værne om minoritetskvindernes frihed til selv at kunne tage ansvar for deres liv og udleve deres drømme og potentiale. For os handler det om nye tankemønstre og handlemuligheder. Her er det vigtigt at give kvinderne forudsætninger for selv at kunne træffe deres livsvalg. Derfor er det værdifuldt for os at investere i initiativer som Kvindehuset i Aarhus.

Kvindekampen 2021 må og skal være året, hvor vi har et opgør med negativ social kontrol.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce