Annonce
Østjylland

Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgår valgforbund

Tre borgerlige partier har fundet sammen i et valgforbund, men partierne er ikke enige om, hvem der skal være borgmester. Konservative peger ikke overraskende på deres egen kandidat Niels Rosenberg. Arkivfoto

Et teknisk valgforbund skal sikre borgerne maksimal indflydelse, men partierne peger ikke på samme borgmesterkandidat.

Annonce

Odder: De konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indgået teknisk valgforbund til kommunalvalget.

Det gør de tre partier for at maksimere borgerlig indflydelse i byrådet til kommunalvalget 21. november. Med et teknisk valgforbund sikrer man nemlig, at eventuelt overskydende stemmer samles op af et af de andre partier.

De tre partier understreger i en pressemeddelelse, at de stadig er tre forskellige partier med hver sin politik, men som borgerlige partier er der også meget, de er enige om, og på mange områder ser de i samme retning.

- I Liberal Alliance Odder er vi glade for at kunne indgå i et teknisk valgforbund med både Konservative og Dansk Folkeparti, udtaler formand og byrådskandidat, Jan Oksfeldt Jonasen.

- Vi har rigtig mange fælles tiltag på det lokalpolitiske område, og vi ser frem til en rigtig god og spændende valgkamp her i Odder, både på det vi er enige om, og det vi ikke er så enige om, siger vælgerforeningsformand og byrådskandidat for Dansk Folkeparti, Niels Sandberg Kaa.

- I Det Konservative Folkeparti er vi glade for at kunne gentage valgforbundet fra 2013 med to borgerlige partier. Selv om vi har vore små uoverensstemmelser, vil vi alle det bedste for Odder, udtaler Ole Sander, formand for Den Konservative Vælgerforening i Odder.

Vi har mange områder, hvor vi er enige, men ser frem til at vise forskellighederne, mens ingen borgerlige stemmer går tabt.

Jan Oksfeldt Jonasen, LA
Annonce

Uenige om borgmester

Selvom de tre partier er enige om at ville have en borgerlig borgmester, så er de ikke enige om, hvem det så skal være.

Liberal Alliance peger på nuværende borgmester Uffe Jensen (V), mens man hos Dansk Folkeparti ikke på forhånd vil pege på en bestemt kandidat.

- Vi håber på en stærk blå blok i næste periode. Jeg vil dog gerne påpege, at vi ikke på forhånd peger på en bestemt person som borgmester, udtaler Niels Sandberg Kaa.

Hos Konservative er man ikke i tvivl om, hvem man foretrækker som borgmester.

- Vi har vores nuværende 1. viceborgmester, Niels Rosenberg, som borgmesterkandidat, og vi bakker naturligvis 100 pct. op om det kandidatur, understreger Ole Sander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce