Annonce
Debat

Konservative med tre forslag: Vi skal beskytte århusianerne mod modbydelig ydmygelsesvold

"I dag indgår denne særligt modbydelige form for vold nemlig under paragraffen for simpel vold. Det skal den ikke gøre i fremtiden. Når ofre ydmyges, skal straffen være hårdere, især hvis det filmes og deles." skriver Marcus Knuth. Arkivfoto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix

DEBAT: En lørdag aften i august sidste år blev en 15-årig dreng overfaldet af to drenge på hans egen alder. Overfaldet skete ved Tranbjerg Station, og offeret blev tildelt knytnæveslag og blev bedt om at drikke en flaske urin. Da han nægtede, hældte gerningsmændene urinen over ham.

Et år forinden blev en 41-årig mand overfaldet af to drenge ved Langkjær Gymnasium. Her tissede den ene gerningsmand på offerets ryg, og overfaldet blev tilmed filmet.

Der er tale om to tilfælde af ydmygelsesvold. En ny tendens, der er særligt udbredt i Sverige, hvor især unge med indvandrerbaggrund overfalder og ydmyger etniske svenskere. De seneste år er denne særligt modbydelige form for vold altså også set i Aarhus, og det skal vi slå benhårdt ned på. Det skal stoppes, før det spreder sig, som det desværre er sket i Sverige.

Annonce


Disse tre forslag er et skridt på vejen mod et mere sikkert og retfærdigt Danmark. Et skridt vi håber, regeringen vil være med til at tage.


Vi konservative foreslår derfor, at der indsættes en særskilt paragraf i straffeloven for ydmygelsesvold. I dag indgår denne særligt modbydelige form for vold nemlig under paragraffen for simpel vold. Det skal den ikke gøre i fremtiden. Når ofre ydmyges, skal straffen være hårdere, især hvis det filmes og deles.

Derudover foreslår vi, at man ikke skal have ret til tortgodtgørelse, hvis man kommer til skade i forbindelse med bandekriminalitet. De bandemedlemmer, der har terroriseret Aarhus og andre danske byer, skal selvfølgelig ikke have penge, hvis de selv kommer til skade på grund af andre kriminelle. Gerningsmanden skal stadig betale, men pengene kommer til at gå til velgørende formål.

Sidst, men ikke mindst, hører kriminelle udlændinge ikke til i Danmark. Derfor foreslår vi, at udlændinge, der har været lang tid i Danmark, ikke længere skal være sværere at udvise. I dag siger loven nemlig, at det er sværere at udvise kriminelle udlændinge, der har boet i Danmark flere år. Den "rabat" vil vi konservative nu fjerne. Det er jo ikke sådan, at ofrene bliver ramt i mindre grad, fordi den kriminelle udlænding har været i Danmark i lang tid.

Disse tre forslag er et skridt på vejen mod et mere sikkert og retfærdigt Danmark. Et skridt vi håber, regeringen vil være med til at tage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce