Annonce
Aarhus

Konservativt byrådsmedlem på langtursorlov: Soldater i Irak får ny feltpræst

Peter Sporleder er præst ved Holme Kirke. Han er tilknyttet jægersoldaternes korps som feltpræst, og det er i den egenskab, at han nu drager til Irak Foto: Scanpix/Axel Schütt
Det konservative byrådsmedlem Peter Sporleder skal være feltpræst i Irak og tager derfor orlov fra sit politiske arbejde.

AARHUS: Sognebørnene i Holme Kirke skal have ny præst for en kort bemærkning, ligesom den konservative gruppe i Aarhus Byråd skal finde en vikar.

Peter Sporleder søger orlov fra Aarhus Byråd. Det konservative byrådsmedlem søger orlov fra Aarhus Byråd fra april til december 2021. Han skal udstationeres som feltpræst til Irak.

- Jeg er både glad og stolt over at få muligheden for igen at tjene mit land. Tjenesten er en vigtig del af mit liv og mit værdigrundlag, og det giver stor mening for mig, siger Peter Sporleder, der fem gange tidligere har tjent Danmark som udstationeret i Irak, Kosovo og Afghanistan.


Der findes ikke meget der er større end at tjene sit land i forsvaret, og det bakker vi selvfølgelig 100 procent op

Steen Stavnsbo, konservativ leder, Aarhus


Peter Sporleder, som genopstiller på den konservative liste til byrådsvalget i november 2021, oplyser, at udstationeringen betyder at han må føre valgkamp virtuelt og på ikke-traditionel vis. Han blev egentlig valgt ind i byrådet for Venstre men er skiftet til Liste C.

- Vi finder ud af det. Jeg vil prøve at føre valgkampen primært på de sociale medier og virtuelt, læserbreve og lignende, selvfølgelig. Jeg har fuld opbakning fra det konservative folkeparti i Aarhus og fra mine konservative kollegaer Mette Skautrup og Steen Stavnsbo, så det skal nok gå.

Steen Stavnsbo, politisk leder og spidskandidat for Konservative i Aarhus, kalder udstationeringen en positiv udfordring.

- Der findes ikke meget der er større end at tjene sit land i forsvaret, og det bakker vi selvfølgelig 100 procent op, siger Steen Stavnsbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce