Annonce
Østjylland

Kontant afregning: Dobbeltrøveri med 63 kroner i udbytte blev møgdyrt for to unge

Arkivfoto: Lars Rasborg
Præcis to måneder efter de begik et dobbeltrøveri på åben gade i Randers blev to unge mænd på 17 og 18 år i fredags idømt ni måneders fængsel. Den ene røver bliver herefter udvist af landet i seks år.
Annonce

Randers: Tidligt om morgenen 1. september kort efter klokken 4 var to unge mænd, begge 20 år, og den enes 20-årige kæreste, på vej hjem fra en bytur i Randers, da de stoppede op i krydset ved Vestergade og Apotekerstræde.

Kvinden gik lidt væk fra de to mænd for at ringe efter et lift, da to ukendte mænd pludselig kom helt hen til de to 20-årige mænd og med en aggressiv og truende adfærd forlangte at få deres penge.

Da de to 20-årige mænd spurgte hvorfor, blev den ene skubbet omkuld og fik en lussing, mens den anden fik et knytnæveslag i hovedet og blev truet med en glasflaske mod tindingen.

Annonce

Et beskedent udbytte

Volden og truslerne fik de to 20-årige mænd til at udlevere, hvad de havde af kontanter – hvilket ikke var meget. Samlet set fik de to røvere et udbytte på cirka 63 kroner.

- Det er en alvorlig forbrydelse at røve tilfældige mennesker på gaden, ligegyldigt hvor mange penge det lykkedes at slippe væk med, siger anklager Steffen Dam Andersen.

Annonce

Anholdt med 11 kroner på lommen

Kort efter overfaldet kom en politipatrulje tilfældigvis kørende forbi og blev stoppet af de forurettede, der kunne give et ganske godt signalement af de to gerningsmænd. De satte sig alle tre ind bag i politibilen og kørte med rundt i byen for at se, om de kunne spotte de to gerningsmænd.

Kørt før klokken 04.30 var der gevinst, da de to mænd blev set i Storegade. De forurettede var ikke i tvivl om, at de var gerningsmændene, og derfor blev de to mænd, der begge på dét tidspunkt var 17 år, anholdt og sigtet for røveri.

I forbindelse med visitationen af de to mænd fandt betjentene 11 kroner, som de i øvrigt er dømt til at levere tilbage til de forurettede. Ud over fængselsstraffen på ni måneder blev den nu 18-årige mand, der er tyrkisk statsborger, udvist af landet med et indrejseforbud på seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Østjylland

Amerikanske tilstande i Odder

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce