Annonce
Aarhus

Kontanthjælpsloft får ansøgning om julehjælp til at eksplodere

<p>Lotte Asp Mikkelsen og Ole Storm Mikkelsen var to ud af 12 frivillige, der tirsdag hjalp med at bringe jule­hjælpen fra Røde Kors ud til økonomisk trængte børnefamilier i Hadsten-området i 2015. Foto: Axel Schütt</p>

Hjælpeorganisationer oplever drastisk stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp i år ? og det nyligt indførte kontanthjælpsloft bliver nævnt som forklaringen.

Annonce
Der er kun lige blevet åbnet for tilmelding, men hjælpeorganisationerne herhjemme oplever allerede nu en voldsom efterspørgsel på julehjælp.
»Alene i sidste uge kom der 200 ansøgninger, og det er næsten ligeså mange, som vi fik hele året sidste år, så det er meget, meget voldsomt,« siger René Skau Björnsson, formand for Børnesagens fællesråd i Aarhus til TV2 Østjylland.
Det samme oplever både Frelsens Hær og Kirkens Korshær, som TV2 Østjylland har talt med.
»Vi kan mærke, at desperationen bliver større blandt vores brugere,« siger Ole Thvilum, souschef hos Kirkens Korshær i Aarhus.
Fælles for alle de hjælpeorganisationer, TV2 Østjylland har talt med er, at problemerne handler om regeringens kontanthjælpsloft.
»Nogle, som før kunne få det til at løbe rundt, ender nu i en situation, hvor de er nødt til at søge hjælp,« siger Christoffer Wahl, korpsleder for Frelsens Hær i Aarhus.
»Langt hovedparten skriver i ansøgningerne, at det er kontanthjælpsloftet, der gør det. At de pludselig kommer til at miste 2-5.000 kroner om måneden, og det er rigtig mange penge,« siger René Skau Björnsson fra Børnesagens fællesråd.
Hos regeringspartiet Venstre afviser politisk ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, at skruen er strammet for hårdt.
»Vi må anerkende, at der er nogen, der står i en anden situation end tidligere på grund af det her kontanthjælpsloft. Det væsentlige at pointere er, at en typisk familie med to voksne på kontanthjælp og to børn modtager 23.200 kroner efter skat fra resten af samfundet. Det, synes jeg, er et generøst bidrag, der også rummer muligheden for at spare op til jul,« siger Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen til TV2 Østjylland.
Han anerkender, at kontanthjælpsloftet kan være kommet bag på nogle. Derfor glæder han sig over, at mange hjælpeorganisationer vil give en hånd med.
»Jeg siger ikke, at det er nogen dans på roser, og jeg ved godt, at det er svært, men der bliver også nødt til at være en forskel på, om man arbejder eller ikke arbejder,« siger Jakob Ellemann-Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce