Annonce
Livsstil

Kontorfællesskab for mad-iværksættere: Madsjak er åbnet i Mejlgade

Sander Jensen i midten står bag kontorfællesskabet Madsjak i Mejlgade 29, som blandt andet indeholder et fælles eksperiment-køkken. De førte to lejere er Charlotte Bay fra firmaet Bug Amok og Nicki Møller fra Dreamy Foods. Foto: Michael Svenningsen

Det kan være op ad bakke at være ene mand om at starte en madvirksomhed. Det vil en udlejer i Mejlgade lave om på med fælles kontorer, eventlokale og køkkener.

AARHUS: Man skal tænke nyt, man skal udvikle og man skal smage. Man skal teste, man skal planlægge og man skal reklamere. Og så skal man undervejs huske alt det, man ikke har tænkt på.

At starte en madvirksomhed alene eller bare få personer er hårdt arbejde og består af langt mere end selve produktet. For at lette opstarten og for at styrke processen og det daglige arbejde har et nyt fællesskab set dagens lys. Et kontorfællesskab for mad-iværksættere kaldt Madsjak.

Manden bag er Sander Jensen, der i en ejendom i en baggård til Mejlgade stiller lokaler til rådighed.

- Jeg har i forvejen kontorfællesskabet Sjak27, som også er for iværksættere, dog inden for alle mulige andre brancher. Jeg fik mulighed for at overtage lejemålet i stueetagen også, og det er det, der nu bliver til Madsjak, fortæller han.

Annonce

Jeg får mere energi ved at være i et fællesskab, for alene det at komme op om morgenen kan være svært, når man arbejder alene.

Nicki Møller, Dreamy Foods
Udover et eksperimentkøkken består lokalerne i Mejlgade også af kontorer og et eventlokale. Desuden er der adgang til produktion i et fødevaregodkendt køkken på Godsbanen. Foto: Michael Svenningsen

Synergi og fællesskab

En af de første lejere er Charlotte Bay, stifteren af firmaet Bug Amok, der gennem blandt andet catering og foredrag har til formål at gøre tilvænningen til insekter som en fødevare til en god oplevelse.

Sammen med Sander Jensen er hun med til at få Madsjak skubbet i gang i lokalerne, der ikke bare tæller kontorer, men også et eventlokale, et eksperimentkøkken samt adgang til et fødevaregodkendt køkken på Godsbanen.

- Planen er at lave et fedt fællesskab, hvor det giver mening at sidde sammen, hjælpe hinanden og lave en masse mad. Man kan desuden bruge lokalerne til forskellige arrangementer, ferniseringer, madskoler eller kurser, fortæller Charlotte Bay.

En enkelt lejer udover Bug Amok er allerede flyttet ind, 29-årige Nicki Møller, der med sit firma Dreamy Foods udvikler veganske produkter.

- Jeg får mere energi ved at være i et fællesskab, for alene det at komme op om morgenen kan være svært, når man arbejder alene. Her finder jeg både motivation og inspiration, og med adgang til et køkken kan jeg producere, hvilket jeg ikke kunne før. Jeg kan desuden bruge fællesskabet, både Sjak27 og Madsjak, til at invitere til smagninger, så jeg får både faglige og ufaglige vurderinger, hvilket er enormt vigtigt, siger han.

Foto: Michael Svenningsen

Første resultat

Et direkte resultat af kontorfællesskabet kan allerede aflæses blandt de første to iværksættere. Bug Amok og Dreamy Foods arbejder sammen om og i en bod i Tivoli Frihedens julemarked.

- På den måde kan vi mærke, at det allerede giver god mening. Hvor man alene ville være nødt til at hyre personale, kan vi i stedet hjælpe hinanden gensidigt, mener Charlotte Bay.

Hun oplyser, at der er plads til omkring fem iværksættere mere i Madsjak, og for at komme i betragtning til kontorfællesskabet skal firmaet have noget med mad at gøre i en eller anden form, men det behøver ikke nødvendigvis være produktion. Det kan også være formidling eller eller noget helt tredje.

Madsjak har adresse i Mejlgade 29, og man kan læse mere om fællesskabet på hjemmesiden sjak27.dk.

Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce