Annonce
Aarhus

Kontroversiel dirigent afviser anklager: Jeg har givet masser af beviser til politiet

Foto: Johan Gadegaard
Anklagerne i et guatemalansk medie er grundløse, lyer det fra dirigenten Bruno Campo, som siger, at han samarbejder fuldt ud med dansk politi.
Annonce

AARHUS: Anklagerne er helt grundløse, og der er tale om fejlplaceret vrede mod samfundet.

Sådan lyder det fra Bruno Campo som en reaktion på de anklager, som en lang række kvinder i Guatemala har fremsat mod ham i mediet Nómada.

- Der er en kompleks situation i mit hjemland, og der er meget vrede og had. Derfor har nogle brug for at komme af med nogle ting, og de ting bliver nogle gange kanaliseret de forkerte steder hen, siger Bruno Campo, og afviser anklagerne.

- Det er nogle alvorlige anklager (fra Guatemala, red.), og det er meget smertefuldt og trist for mig at læse sådan nogle artikler. Der er masser af beviser, som kan afkræfte anklagerne og det har jeg overleveret til det danske politi, som jeg nu vil lade behandle sagen, siger han.

Annonce

- Ytringsfrihed skal også være under ansvar

Bruno Campo var en af grundlæggerne af bevægelsen Sistema, der underviser børn og unge i Guatemalas udsatte områder i klassisk musik, og ifølge ham har han og Sistema hjulpet 2.500 børn til at få et bedre liv. På et tidspunkt havde han 120 ansatte, og når man har kontakt med så mange mennesker, kan man ikke undgå også at få fjender, og de fjender skal have lov at udtale sig, siger han.

- Der skal være ytringsfrihed, men det skal også være under ansvar, og der er forskel på at ville ytre sig og at ville såre nogen, siger han.

I Europa har han været med til at starte en europæisk udgave af Sistema, ligesom han har undervist og dirigeret i Viborg og Holstebro.

I Aarhus er han blevet benyttet af blandt andre Aarhus Musikskole og MGK. Hos Aarhus Musikskole har man efter omtalen i Nómada fået henvendelser, som Aarhus Kommune efterfølgende har sendt videre til Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce