Annonce
Aarhus

Kontroversiel kunstner: Kvinden der malede græsset i Mindeparken rødt har nu udsmykket vægge i Gellerup

Blixens er Aarhus Kommuns nye, store kontorhus til 600 mio. kr. på hjørnet af Karen Blixens Boulevard og Edwin Rahrsvej i Brabrand/Gellerup. Her ses Katharina Grosses kunst. Foto: Axel Schütt
Alle får mulighed for at opleve Katharina Grosses kunst og 100 andre værker på mandag i det nye kommunale hus Blixens.

AARHUS: Først malede hun byen rød under stor ståhej - eller i hvert fald en del af Mindeparken. Og nu har den tyske kunstner Katharina Grosse udsmykket det store, nye kommunale hus Blixens i Gellerup.

Grosse har spraymalet direkte på væggene, og tidligere direktør for Aros Aarhus Kunstmuseum, Jens Erik Sørensen, har fundet cirka 100 værker fra Aarhus Kommunes kunstsamling og sørget for en nyophængning af dem i det nye hus.

Mandag 27. maj bliver det hele indviet, og alle er inviteret, så byens borgere får en usædvanlig mulighed for at opleve kunsten.

Katharina Grosse blev verdenskendt i Danmark med ét slag, da hun malede græsset rødt og hvidt på et pænt stort stykke af Mindeparken i 2017 samt på Strandvejen, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad.

Indvielsen og Katharina Grosse

Mandagn 27. maj 2019 kl. 15-18: Officiel indvielse af Blixens

15: Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, taler.

Resten af eftermiddagen vil der være mulighed for at se udstillingerne, besøge Bazar ”Den Gode By”, få en rundvisning i huset, se husets kunst, film i Auditoriet og lytte til musik.

.

Katharina Grosse er født i Freiburg i Breisgau i 1961 og har studeret på Kunstakademiet i Münster og Kunstakademiet i Düsseldorf. Hun lever og arbejder i Berlin og Auckland. Hun har været professor på Weißensee Kunsthochschule i Berlin (2000–2010) og på Kunstakademiet i Düsseldorf (2010–2018). Hun har haft talrige internationale udstillinger.

Farverigt maleri

Den samlede kunstudsmykning i Blixens byder på stof til eftertanke i en tematisk ophængning under overskrifterne; Natur, menneske, kunst og arkitektur. En righoldig og varieret præsentation af international samtidskunst i samspil med Aarhus Kommunes kunstsamling skaber en oplevelse af et minimuseum.

Katharina Grosse har skabt et ikke-repræsentativt, farverigt maleri, der bevæger sig hen over to vægge og en blomsterkasse.

- Et maleri kan opstå alle vegne; på et æg, i armhulen, på en togperron, i sne på isen eller på stranden, har hun sagt.

Grosse er internationalt anerkendt for at skabe både fysisk krævende og opmuntrende maleriinstallationer på mange forskellige steder og med en unik teknik. Med sine karakteristiske spraymalede farveeksplosioner direkte på arkitektur, interiør og landskaber åbner hun overflader og rum for mange fortolkninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce