x
Annonce
112

Kontroversiel rapgruppe fra Aarhus V på Atlas: Shooter Gang er lige så velkomne som alle andre

Hvem gemmer sig bag maskeringerne ... Shooter Gang. Raptrio fra Aarhus V, der udover at have skabt voldsom debat om deres rå musikvideoer, også har fået et godt tag i det unge publikum. Nu er de klar med første koncert i Aarhus. Foto: PR/ Shooter Gang
Da Shooter Gang sidste år udgav "Mask På", skabte musikvideoen dertil enorm debat på grund af et råt udtryk med våben, penge og stoffer.

AARHUS: Det skabte voldsom debat, da en rå musikvideo fra Trillegården i Halse ramte Youtube i september 2019 og i hast blev delt blandt byens unge.

Bag fuld maskering og med våben i hånden, synger unge mænd i ”Mask På” om at ”tømme kugler”, ”at de trykker den af som i Chicago” og ”at alle heromkring vil være som El Chapo” med henvisning til den kendte narkobaron fra Mexico.

Raptrioen bag sangen kalder sig Shooter Gang, og mens de selv gemmer sig bag maskeringer, så stod både forældre, politikere og politi frem og forholdt sig til de voldsomme scener i videoen, der er filmet i nærområdet, og som gav anledning til utryghed hos både børn og voksne.

Nu er den lokale raptrio fra det vestlige Aarhus rykket et niveau op og flytter fra Youtube til spillestedet Atlas, hvor trioen giver koncert 28. maj.

Det har givet anledning til lidt ekstra forberedelse for spillestedet, men som udgangspunkt skal der være plads til alle på byens kulturelle institutioner.

Annonce

Politisk er der et krav om mangfoldighed og imødekommenhed, og at byens kulturinstitutioner er inkluderende - også overfor musik fra de mere udfordrede dele af byen.

Tom Fjederholt

Har orienteret politiet

- Politisk er der et krav om mangfoldighed og imødekommenhed, og at byens kulturinstitutioner er inkluderende - også overfor musik fra de mere udfordrede dele af byen. Så vi ser sådan på det, at havde Shooter Gang gjort noget ulovligt, så var de nok blevet dømt eller retsforfulgt for det. Når ikke de er det, så er de lige så velkomne som alle andre, siger Tom Fjederholt, der er manager og booker hos Fonden VoxHall.

Han understreger, at det er Shooter Gang, der selv arrangerer koncerten og dermed bandet, der lejer sig ind på Atlas.

- Vi har selvfølgelig været i dialog med dem og fortalt om vores krav, der ganske enkelt går ud på, at de skal opføre sig ordentligt ligesom alle andre, siger Tom Fjederholt.

Har I gjort nogle overvejelser om, hvilket publikum Shooter Gang eventuelt kan tiltrække med det meget rå udtryk i deres musikvideoer?

-Ja, vi har øget vagtberedskabet den aften, ligesom vi har orienteret Østjyllands Politi om, at koncerten finder sted. Men Shooter Gang har tidligere været support på et par af L.O.C.s udsolgte shows, og det har så vidt jeg ved, ikke givet anledning til problemer. Desuden har jeg haft en god dialog med deres manager, så de er godt klar over, at det her også er en kæmpe chance for dem. De ved, at det skal gå godt, ellers bliver det en dårlig historie for dem, siger Tom Fjederholt.

Shooter Gang spiller 28. maj på Atlas, VoxHall. Der er plads til 350 gæster.

Det var billeder som disse fra musikvideoen til sangen "Mask På", der gav utryghed blandt unge og deres forældre i nærområdet i Aarhus V. Foto: Shooter Gang - Mask På
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Annonce