Annonce
Aarhus

Koordineret aktion: Politiets elite-efterforskere har slået til mod hashsmuglere

Lørdag slog Særlig Efterforskning Vest til mod en international gruppe af narkosmuglere. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Særlig Efterforskning Vest har anholdt og sigtet fire personer for indsmugling og videresalg af større mængder hash og besiddelse af skydevåben.
Annonce

AARHUS: Særlig Efterforskning Vest, der har base i Aarhus, slog lørdag 7. november til i en koordineret aktion og anholdt tre mænd på 46, 41 og 20 år og en kvinde på 36 år.

De sigtes for indsmugling, besiddelse og videresalg af store mængder hash samt for besiddelse af skydevåben.

Særlig Efterforskning Vest har gennem et stykke tid efterforsket sagen om narkosmugling, der går på tværs af politikredsgrænserne og også har en international vinkel.


Vi vurderer, at indsmuglingen af narkotika og videresalget til aftagere flere steder i landet har fundet sted over en længere periode.

Carit Andersen, leder af Særlig Efterforskning Vest


Da politiet slog til lørdag, skete det i en stor, koordineret anholdelsesaktion i Kalundborg-området. Ved aktionen deltog også Forsvarets Advanced Search Team fra Ingeniørregimentet i Skive, der assisterede i forbindelse med ransagning efter narko og våben.

Tre af de anholdte er fra lokalområdet og den fjerde er udenlandsk statsborger.

Annonce

"Særligt farlige våben"

Ved aktionen blev der beslaglagt en større mængde hash, hård narko, flere særligt farlige våben i form af rifler, pistoler og en revolver, samt en del tilhørende ammunition. Herudover er der beslaglagt et større kontantbeløb.

- Vi vurderer, at indsmuglingen af narkotika og videresalget til aftagere flere steder i landet har fundet sted over en længere periode. Jeg er meget tilfreds med lørdagens aktion, som er et resultat af længere tids målrettet efterforskning,  siger politiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen.

Hvad er Særlig Efterforskning Vest?

Som navnet antyder, så er det en særlig efterforskningsenhed hos politiet, der tager sig af sager vest for Storebælt. Tilsvarende er der også en Særlig Efterforskning Øst, der arbejder i den østlige del af landet.

Særlig Efterforskning Vest har hjemme i Aarhus, men har hele Jylland og Fyn som sit arbejdsområde.

Efterforskerne går i civilt tøj og arbejder ikke som sådan i felten som normale politifolk.

Deres job er at efterforske og optrævle organiseret kriminalitet - lige fra professionelle tyvebander til narko- og banderelaterede forbrydelser. Ofte efterforskes der i månedsvis for at samle tilstrækkeligt med beviser, før man strammer nettet om de mistænkte.

De fire anholdte er sigtet for indsmugling, besiddelse og videresalg af store mængder hash samt for besiddelse af skydevåben.

De blev søndag klokken 10.00 fremstillet ved Retten i Aarhus, hvor anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre. Politiet har derfor på nuværende tidspunkt ikke yderligere at oplyse om sagen.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle alle de sigtede i foreløbig fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Fortvivlede pårørende kan ikke få svar: Hvor mange er døde af corona-relateret sygdom på smitteramt plejehjem?

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Sport

Sejr over spansk storhold var ikke nok: Bakken Bears er ude af Champions League

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce