Annonce
Navne

Korrespondent med stort K

Inden han blev vært i »Dags Dato« har Rasmus Tantholdt de seneste 10 år været korrespondent for TV 2 i konfliktområder, især i Mellemøsten. Pressefoto

40 år i dag. Rasmus Tantholdt rapporterer fra verdens brændpunkter.

Annonce
»Lad os nu hellere gå tilbage. Det er for farligt. Alt for farligt.«
Han ryger en smøg, tager et hiv, to hiv, kigger sig nervøst omkring. Der lyder et brag, han stopper op.

Blå bog

Opvækst: Født 20. oktober 1973 i Aarhus.

Uddannelse: Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000.

Karriere: Han har udelukkende arbejdet for TV 2. Udenrigskorrespondent i konfliktområder siden 2003 ? særligt i Mellemøsten.

Privat: Gift med Cecilie Beck, der arbejder for TV 2 Nyhederne. Har en søn på ni med tidligere nyhedsvært på TV 2, Caroline Boserup, som han blev gift med i 2005. Parret blev skilt i 2007.

Scenen er fra TV 2-programmet »Korrespondenterne«, hvor Rasmus Tantholdt opholdt sig illegalt i Syrien for at tage de danske seere med bag facaden og vise, hvad der foregår i det borgerkrigshærgede land. I et land, hvor internationale journalister ellers ikke er velkomne. I situationen befinder han sig nogle få hundrede meter fra den syriske hærs frontlinje, og her siger han fra.
»Det er en mavefornemmelse, jeg har, og som jeg jo har opbygget gennem en del års erfaring med at være i den slags situationer. Og så er det også en rationel vurdering af risikoen på lige netop det givne tidspunkt og det givne sted,« sagde han efterfølgende til tv2.dk.
Rasmus Tantholdt har flere gange haft brug for at lytte til sin mavefornemmelse. Med sit job som korrespondent for TV 2 har han flere gange været helt tæt på bombesprængninger, og hans arbejde kan som få andre beskrives som et, hvor kuglerne bogstaveligt talt flyver om ørerne på ham. Tidligere har han blandt andet været i Irak, i Kabul, og i Egypten oplevede han og hans fotograf, at deres bil blev overfaldet af en vred menneskeflok med knive og køller.
»Jeg har tidligere været bange, men det har været i glimt. Som når en bombe springer, og jeg hører et brag, men bagefter kan konstatere, at jeg stadig er her. Da vi blev overfaldet i Egypten, var der måske 20 minutter, hvor vi var i allerhøjeste alarmberedskab. Det var slemt. Ingen af os er jo parat til at dø for det her job,« har han fortalt til Børsen om episoden.
Herhjemme har Tantholdt været i centrum i den såkaldte »lækagesag« fra 2007, hvor Venstres tidligere forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, afslørede over for Tantholdt, at det danske jægerkorps skulle indsættes i Irak. En sag, der især i 2010 blev omtalt vidt og bredt, fordi der dukkede en lydfil op, hvorpå Tantholdt fortæller DR-journalist Nils Giversen, at lækagen kom fra Jacob Winther. Lydfilen nægtede både TV 2 og Tantholdt senere at udlevere med henvisning til kildebeskyttelsen, og Winther blev derfor ikke dømt for lækagen, der potentielt kunne have sat danske jægersoldater i fare.
I januar overtog Tantholdt værtsrollen i »Dags Dato« efter Poul Erik Skammelsen, og for tiden er han i Tanzania, hvor han laver indslag til programmet og samtidig rapporterer til TV 2 News.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce