Annonce
Kultur

Korsang og metal bygger bro i festugen

Det århusianske kor Sønk giver i festugen koncert sammen med metalbandet Baest i Mølleparken. Foto: Martin Baltser
Annonce

AARHUS: Fredag 30. august i Mølleparken lyder startskuddet til projektet Stemmer Bygger Bro 2019. Og det bliver til tonerne af musik, man ikke umiddelbart forbinder med kor- eller fællessang.

Festugen har sat det århusianske dødsmetalband Baest sammen med den lokale vokalgruppe Sønk til en koncert, der i festuge-temaets ånd bygger bro mellem forskellige genrer.

Baest har på rekordtid etableret sig som et af landets mest lovende dødsmetalbands. Sønk er en vokalgruppe med otte medlemmer. Gruppen fik deres debut til Stemmer Bygger Bro i 2018 og har siden vundet en førsteplads og Grand Prix-prisen ved den internationale konkurrence for vokalgrupper ved Tampere Vocal Music Festival i Finland tidligere i år.

- Da vi blev foreslået et samarbejde med Baest, tænkte vi, at det var et noget utraditionelt brobygningsprojekt mellem to meget forskellige stilarter. Den anden tanke var, at det må vi bare deltage i. Vi håber, at publikum vil opleve at få udvidet deres musikalske horisont - om de er kommet for at høre Baest eller Sønk. For lykkes vi med at forene korharmonier og dødsmetal, bliver det den ultimative fællesskabende oplevelse, udtaler Maria Bjerre Linnemann, 2. alt i Sønk.

- Musik bør bryde grænser og skabe relationer; især i sin reneste form, når den fremføres live. Vi i Baest føler os enormt heldige og taknemmelige for at få lov til at bryde grænserne for vores egen kunst og egenskaber til koncerten med Sønk. Og så endda på hjemmebane, udtaler guitarist i Baest, Svend Engsig Karlsson. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Annonce