Annonce
Navne

Kortlægning af geologi og forurening i undergrunden

Line Meldgaard Madsen. Pressefoto

Line Meldgaard Madsen forsvarer torsdag 13. februar kl. 13 sit ph.d.-projekt "3D-modellering af ledningsevne og polarisation – en metode til kortlægning af geologi og forurening i undergrunden".

I løbet af sit ph.d.-studium har cand.scient. Line Meldgaard Madsen udviklet en metode til at modellere undergrundens ledningsevne (resistivitet) og polarisationsegenskaber i 3D. Metoden er blevet anvendt i geofysiske undersøgelser til kortlægning af geologi og sporing af forurening i undergrunden.

Hun har arbejdet med geofysiske data fra forurenede områder i Grindsted samt Kærgård Klitplantage, hvor den udviklede metode er blevet brugt til at bygge 3D-computermodeller af de geologiske strukturer i undergrunden samt udbredelsen af de forurenende stoffer, som findes i områderne.

Ph.d.-studiet er gennemført ved HydroGeofysikGruppen, Institut for Geoscience, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Forsvaret finder sted i bygning 1671, lokale 137, Auditoriet, Institut for Geoscience, Høegh-Guldbergs Gade 2, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce