x
Annonce
Sport

Kostbare pointtab på udebane irriterer Ståle Solbakken

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
FCK-manager Ståle Solbakken medgiver, at holdet har spillet for mange dårlige kampe på udebane i sæsonen.

Som flere gange før i denne sæson skuffede FC København søndag ude mod Silkeborg IF, da holdet kun fik 1-1 med hjem til hovedstaden.

Annonce

Det uafgjorte resultat mod 3F Superligaens sidsteplads er ikke den eneste skuffende præstation på udebane i denne sæson, hvor holdet kun har fået 19 ud af 36 mulige point.

FCK-manager Ståle Solbakken indrømmer, at hans mandskab har leveret under niveau i sæsonens udekampe.

- Præstationerne på udebane har ikke været gode nok. Især tre af kampene har været alt for dårlige, og det kunne have givet os seks-syv point ekstra, siger Solbakken.

I sæsonens foreløbige 12 udekampe er det blevet til fem nederlag mod henholdsvis AaB, Hobro, Brøndby, FC Midtjylland og senest Esbjerg.

- Kampene mod Hobro, Esbjerg og Midtjylland har været de tre dårligste præstationer på udebane.

- Mod AaB var det en tæt kamp, og så spillede vi en udmærket kamp i Brøndby, som kunne være gået begge veje, mener FCK-manageren.

Til sammenligning har FCK's største guldkonkurrent, FC Midtjylland, vundet 10 ud af 11 udekampe i denne sæson.

FCK's midtbanespiller Jens Stage var efter søndagens kamp ikke lige så klar i mælet som sin manager, da han blev forholdt den dårlige udebanestatistik.

- Det kan godt være, at vi ikke har været gode nok på udebane, men jeg mener, at vi burde have vundet mod Silkeborg, og så er den egentlig ikke længere, siger Stage.

Efter søndagens skuffende 1-1-resultat mod Silkeborg er FCK nu ni point efter FCM på Superligaens førsteplads, men det vil Solbakken ikke forholde sig til.

- Det interesserer mig egentlig ikke, for vi kan ikke blive ved med at kigge på tabellen.

- Vi må bare fokusere på at vinde kampe, og det er det eneste, som tæller for os, fastslår han.

FCK skal allerede på udebanetur igen på torsdag, hvor Celtic venter i returopgøret i Europa Leagues 16.-delsfinale.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce