Annonce
Aarhus

Kovending: Nu afviser Venstre at sælge væddeløbsbanen

Står det til Venstre, bliver et nyt stadion ikke finansieret gennem boligsalg på væddeløbsbanens store grund. Lejekontrakten udløber først om 11 år, og så længe vil Venstre ikke vente på et nyt stadion. Foto: Axel Schütt

Der skal ikke bygges boliger i området ved væddeløbsbanen, fastslår Venstres byrådsgruppe.

AARHUS: Den lød, som om den havde fundet et columbus-æg, gjorde den politiske styregruppe, da den i begyndelsen af december præsenterede Pwc's analyse af forudsætninger og muligheder for at opføre et nyt stadion:

- Behovet for eksempelvis nye toiletter på skolerne er kæmpestort. Kommunen kan ikke bare gå ud og bruge en masse penge på et nyt stadion. Derfor er det vigtigt, at forslaget kan realiseres uden at gøre indhug i kommunekassen, sagde Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø, på pressemødet, hvor Pwc's stadionanalyse blev præsenteret.

Og det kunne stadionanalysens scenarie 4.

Det gik nemlig ud på at flytte Jydsk Væddeløbsbane og sælge så mange byggerettigheder på grunden, at indtægten ville kunne finansiere opførelsen af nyt stadion og en ny atletikbane.

Sammen med Hans Skou (V) og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) udgør Bünyamin Simsek den politiske styregruppe bag stadionanalysen.

Annonce
Sådan foreslår Pwc's stadionanalyse tingene indrettet for enden af Stadion Allé. Et nyt stadion til 15.000 tilskuere uden løbebane. Desuden et nyt atletikstadion. Samt boliger på Jydsk Væddeløbsbane.

Piben fik anden lyd

Men nu har piben fået en anden lyd i Venstre. Nu skal der ikke længere bygges boliger på væddeløbsbanens grund.

Læs blot, hvad Venstres byrådsgruppe skriver i et læserbrev:

"Der er i rapporten nævnt løsninger, hvor man tilvejebringer finansiering gennem arealudvikling i området ved stadion. Skal der i begrænset omfang bidrages med kommunal økonomi, bliver det ikke i området ved væddeløbsbanen, " fastslår Venstres byrådsgruppe i læserbrevet.

Her står også, at "økonomien til et nyt stadion og idrætscampus skal primært findes hos private interessenter, virksomheder og fonde, der ønsker at investere direkte i stadion og idrætscampus".

Kan få lange udsigter

Hans Skou forklarer kursændringen:

Den skyldes i meget høj grad, at Jydsk Væddeløbsbanes lejeaftale, - der i parentes bemærket er uopsigelig - først udløber 1. januar 2030.

- Vi vil gerne rykke på at opføre nyt stadion og et idrætscampus meget hurtigt. Men jeg har stor respekt for, at væddeløbsbanen sidder på en uopsigelig lejeaftale. Og det betyder, at det kan have ganske lange udsigter med at bygge nyt stadion, siger Hans Skou.

Men når I ikke vil sælge byggerettigheder på væddeløbsbanens grund, hvordan vil I så finansiere kommunens bidrag?

- Siden stadionanalysen er der sket en del. Områdets interessenter, også Aarhus Elite, arbejder sammen med ejendomsudvikler Rune Kilden på en plan. Den afventer vi, siger Hans Skou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce