Annonce
Kultur

Kræsne censorer sætter rekord: Kun 29 værker udvalgt

Den århusianske kunstner Krestine Harboe er blandt dem, der er udtaget til KP18. Her ses hun med et tidligere værk. Foto. Hans Petersen

Kun 29 værker kom gennem nåleøjet til Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Rekordfå kunstnere og værker er udvalgt til Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus. Kun 29 værker fandt nåde for censorernes skarpe øjne. Sidste år var 112 værker med, så det er cirka en fjerdedel i år.

- Jeg husker ikke, at så få er udpeget tidligere. Men udstillingen rækker mange år tilbage, så jeg ved ikke, om tallet tidligere har været så langt nede, siger Ole C. Hansen, der er forretningsfører for KP18. Han har siddet med ved hele udvælgelsen, der foregik over fem dage i sidste uge.

- Jeg har oplevet en gang tidligere, at censorerne valgte få værker og lod en af salene stå tom på øverste etage i kunstbygningen, nu Kunsthal Aarhus. De skrev et skilt med teksten: På grund af det indsendte materiales ringe kvalitet, lader vi en sal stå tom, siger Ole Hansen.

Han vurderer, at det ikke er tilfældet denne gang.

- Dommerne har blot været kræsne, for undervejs var de ikke negative over for kvaliteten, men de diskuterede voldsomt, siger Ole Hansen.

En del kunstnere har mere end et værk med, og to er fælles om et, så i alt 20 kunstnere er repræsenteret i de 29 værker. De otte kommer fra det østjyske område, seks af dem fra Aarhus, en fra Randers og en fra Ebeltoft.

En enkelt indsender er med fra udlandet, og det er Sverige.

Der er både maleri, skulptur, video, keramik, installation og broderi repræsenteret.

KP18 og Spring

Kunstnernes Påskeudstiling, KP18, samt Spring for unge talenter afvikles i Kunsthal Aarhus 17. marts-15. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen

Annonce