x
Annonce
Sport

Kraftige vindstød aflyser FC Nordsjælland-Horsens

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Risiko for løsrevne skilte i Farum fører til søndagens anden aflysning i Superligaen i fodbold.

Også superligakampen mellem FC Nordsjælland og Horsens er aflyst.

Annonce

Det skyldes risiko for løsrevne skilte i den kraftige vind, meddelte FCN på Twitter lidt før klokken 13 søndag.

Kampen skulle være gået i gang klokken 14.

- Dagens kamp er desværre aflyst på grund af vindforholdene i Farum.

- Det er sikkerhedschefens og dommerens vurdering, at der er risiko for, at skilte kan rive sig løs under de kraftige vindstød, og derfor kan kampen ikke afvikles af hensyn til spillere og publikum, skriver FCN på Twitter.

Tidligere søndag blev AGF's hjemmekamp mod Randers aflyst på grund af en for sumpet bane.

Som det også var tilfældet for opgøret i Aarhus skal der nu findes en ny kampdato.

- Vi vil gerne beklage de gener denne beslutning medfører over for fans, sponsorer, modstander og liga, men vi håber på forståelse for, at der ikke kan tages nogen chancer, når det handler om vores gæsters sikkerhed.

- Vi melder ud, så snart vi ved mere om, hvornår kampen skal spilles, og en ny dato er fundet, skriver FC Nordsjælland på klubbens hjemmeside.

Også Farum-klubben meddeler, at enhver købt billet til søndagens kamp vil kunne bruges på den nye kampdato eller blive refunderet.

Søndagen byder på yderligere tre kampe, som aktuelt ser ud til at blive gennemført. Det er i hvert fald tilfældet med kampen mellem Sønderjyske og Hobro, der begyndte klokken 12.

Klokken 14 går starten på opgøret mellem Silkeborg og AaB.

OB tager klokken 18 imod Brøndby i Odense.

Først mandag aften spilles kampen mellem ligaens førerhold, FC Midtjylland, og Lyngby.

Fredag aften blev der sat gang i forårspremieren med Esbjergs overraskende 1-0-sejr på hjemmebane over FC København.

Den betød, at Esbjerg tog vitale point i bunden af ligaen. Samtidig tabte FCK i terræn i toppen, hvor FCM har et forspring på fire point til FCK og har spillet en kamp færre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce