Annonce
AGF

Kreativ AGF-midt forsikrer før Randers-opgør: Truppen er bred og stemningen er god

Som 19-årig har Albert Grønbæk Erlykke allerede opnået ganske mange kampe for AGFs førstehold, hvor det også er blevet til tre scoringer. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF kan se frem til tre kampe på tre uger mod Randers FC. Den første af dem spilles torsdag aften, hvor der tages hul på pokalsemifinalen. Trods fire kampe i streg uden sejr og profilerede fravær, er Albert Grønbæk Erlykke fuld af optimisme og tro forud for det hårde program.

FODBOLD: Torsdag venter Randers FC. Og det gør de også en uge efter. Og en uge efter igen. Tre møder på tre uger med lokalrivalerne er virkeligheden for AGF.

At randrusianerne har været en ond ånd for århusianerne er velkendt. Den historie må der efterhånden være tærsket rigeligt med langhalm på.

Og statistikker og sidste uges oplevelser er da åbenlyst heller ikke noget, der bliver brugt kræfter på blandt spillerne på Fredensvang, for når første kamp i årets semifinaler i pokalturneringen spilles torsdag, er det 90 nye minutter, der skal spilles.

Annonce

- Vi skal bare komme ud med et godt og stærkt indtryk. Vi skal virkelig sørge for at frembringe en god intensitet, og så skal vi som hold prøve at spille noget fodbold, lyder det fra blot 19-årige Albert Grønbæk Erlykke, der i sidste og denne sæson har slået sit navn fast som et stort midtbanetalent.

Ligegyldigt med udebane i anden kamp

Da der blev trukket lod til årets pokalsemifinale umiddelbart efter AGFs samlede sejr over B93, blev det lagt fast, at Randers FC vil nyde godt af at have hjemmebanefordelen i andet opgør. Det er dog ikke noget, cheftræner David Nielsen ligger søvnløs over.

- Det er jo klart, at man kan vælge at se det som en fordel eller en ulempe. Der skal nu engang spilles to kampe, og det stærkeste hold går videre, længere er den ikke, fortæller David Nielsen.


Til trods for at der ikke har været sejre, så er stemningen rigtig god. Alle snakker med hinanden, og der er ingen dårlig stemning. Folk har helt klart en tro på, at sejrene nok skal komme, og det er jo heller ikke fordi, det har været katastrofalt med spillet på banen. Så det skal nok gå

Albert Grønbæk Erlykke


Samme holdning har Albert Grønbæk Erlykke, der endda ligefrem ikke mener, at det kan være en ulempe for århusianerne at starte på hjemmebane.

- Det betyder ikke noget. Om det så havde været modsat, så havde det været præcis den samme tilgang. Vi tager begge kampe i stiv arm, og det er ligegyldigt, om vi er på hjemmebane eller udebane. Vi skal bare gå efter sejren, fastslår Grønbæk Erlykke, der allerede har spillet 36 kampe for AGFs førstehold.

Annonce

Fordel at stå tæt og kompakt

I september mødtes de to klubber for første gang i indeværende sæson, og her blev det til et 1-1 remis selvom århusianerne meget tidligt i kampen endte med at stå i en ganske penibel situation.

- Vi fik jo et rødt kort tidligt, men leverer alligevel en rigtig flot indsats 10 mod 11 i 88 minutter. Så når vi står tæt og kompakt, er det tydeligvis svært for dem at skabe noget, og så må vi jo tage den derfra, siger Albert Grønbæk Erlykke.

To af de spillere, der normalvis kan hjælpe AGF med at stå tæt og kompakt, er midtbaneslideren Nicolai Poulsen og fyrtårnet Frederik Tingager. Førstnævnte har været ude med skade i de seneste to kampe, mens Tingager har siddet ude siden starten af februar, og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at de vil være klar til torsdagens opgør.

- De kommer begge to med meget og er to erfarne spillere, men vi har også andre dygtige spillere, som er gode til at træde ind for dem. Så det går okay. Det er ikke for at sige noget skidt om nogen som helst, men vi har et sindssygt stærkt hold, så om der er en, der ryger ud, og en anden der kommer ind, betyder faktisk ikke så meget, fordi vi har så bred en trup, fortæller Grønbæk Erlykke.

Annonce

God stemning trods manglende sejre

Fire kampe i streg har AGF spillet uden at vinde - en stime der dog også inkluderer nederlaget i anden kamp mod B93 i netop pokalturneringen, hvor AGF altså vandt samlet set.

Som bekendt er den slags statistikker og tidligere udskejelser dog ikke noget, der fylder hos AGF-spillerne.

- Til trods for at der ikke har været sejre, så er stemningen rigtig god. Alle snakker med hinanden, og der er ingen dårlig stemning. Folk har helt klart en tro på, at sejrene nok skal komme, og det er jo heller ikke fordi, det har været katastrofalt med spillet på banen. Så det skal nok gå, lyder det besindigt fra Albert Grønbæk Erlykke.

Første kamp i pokalturneringens semifinale afvikles torsdag aften klokken 19 på Ceres Park, mens andet opgør spilles i Randers en uge senere, altså 15. marts også med kampstart klokken 19.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce