Annonce
Østjylland

Kreativ dimission på VIA: Alle dimittender fik et virtuelt håndtryk

Ved at montere en iPad på en mannequindukke kunne uddannelsesleder Jens Norup Simonsen tage en personlig afsked med hver af de knap 50 pædagog-dimittender, selvom de befandt sig derhjemme. Foto: Michal Pilgaard
Af hensyn til forsamlingsforbuddet måtte 50 pædagog-dimittender holde dimission hjemme fra sofaen. Alligevel fik de hver især en personlig afsked med skolen.
Annonce

Horsens: Da årets dimittender på pædagoguddannelsen på VIA University College i Horsens for nyligt skulle tage afsked med skolen ved det afsluttende dimissionsarrangment, måtte de blive hjemme. Det var dog ingen hindring for at tage en personlig afsked med hver enkelt studerende.

Det fortæller Jens Norup Simonsen, uddannelsesleder på pædagoguddannelsen.


Vi forsøgte at gøre det højtideligt, men samtidig fik det en afslappethed over sig. Der kan onlineverdenen noget andet end den fysiske verden.

Jens Norup Simonsen


- Med knap 50 nyuddannede pædagoger og i alt knap 300 mennesker, hvis man tæller pårørende med, havde vi af hensyn til forsamlingsforbuddet ikke mulighed for at samle folk ved en traditionel dimission. I stedet afviklede vi dimissionen over platformen Zoom, fortæller Jens Norup Simonsen, der selv var til stede på skolen.

- Her fik alle dimittender et virtuelt håndtryk ved, at vi monterede en iPad i ansigtet på en mannequindukke, således at vi kunne bringe hver enkelt dimittend i spil. På samme måde som man normalt kalder hver enkelt studerende op til et håndtryk, kunne vi kalde de studerende frem på skærmen og give dem et virtuelt håndtryk, og så fik de hver 10 sekunder til at sende en kort hilsen til deres meddimittender og skolen, siger uddannelseslederen.

Setuppet gav VIA mulighed for at se eleverne i øjnene en sidste gang, og det fungerede ifølge Jens Norup Simonsen efter hensigten.

De knap 50 pædagog-dimittender sad alle et andet sted end på skolen under dimissionen og fulgte med på platformen Zoom. Foto: Lisbeth Ahrensbach Hansen

- Vi forsøgte at gøre det højtideligt, men samtidig fik det en afslappethed over sig. Der kan onlineverdenen noget andet end den fysiske verden, siger han, der dog ikke forudser en gentagelse.

- Vi vil helst holde dimissioner fysisk, siger Jens Norup Simonsen, der ikke har hørt om lignende måder at holde dimission på i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce