Annonce
Mærk Aarhus

Kreativitetens farvepalette

Foto: Matthew G. Lloyd
Farverne. Stemningen. Lyset. Det kreative. Legen. Hyggen. Kaffe. Venner. Samvær. Det er de bløde ord, der finder vej. Dem, vi holder af – dem, vi finder os godt til rette i. Art By Me er ikke en helt almindelig café. Faktisk overhovedet ikke. Der er keramik på alle hylderne. Det skal du male

Art By Me. Navnet siger det jo næsten. Kunst, jeg laver. Kunst, du laver. Kunst af mig. Og tror man, at det handler om ler, en drejebænk og den leg, det giver, skal man tro om igen. Det gør det ikke. Til gengæld handler det om farver og kreativitet. Om hygge og om fællesskab. Om at glemme alt det uden for – for en stund.

Daglig bestyrer af Art By Me i Aarhus Mia Rahbech fortæller, at her kan vitterligt alle være med – også dem, der ikke kan noget med keramik, og dem, der ikke tror, de kan male.

- Alle kan jo sætte prikker på en kop eller streger på en skål. Din nye yndlingskop ser ud, præcis som du synes, den skal se ud, og det er det, vi kan her i huset. Tingene bliver, som du laver dem, lyder det.

Lokalerne er indbydende. Her er hyggeligt, og atmosfæren afslappet. Her er lyst og varmt. Og ikke uden grund omtales det som en café. Kaffekortet er bredt, og kaffen god. Der er kolde og varme drikke og mulighed for at købe lidt sødt til.

Book et bord

Farverne er mange. Kreativiteten omfavner en. Nogle har prøvet det 1.000 gange før. Nogle ved, hvad de skal gøre. Nogle ved endda, hvilke motiver de skal male, måske en mere til samlingen, mens andre aldrig har prøvet det før. Man er ikke alene om ikke at vide hvad og hvordan.

- Vi hjælper gerne – og byder gerne ind med idéer og farvesammensætningen, lover Mia og kollegaen Josephine Andersen.

- Vi tegner og fortæller gerne. Og deler gerne ud af gode idéer.

- Det er en fordel at have booket bord på forhånd, da mange allerede har gjort det, så der er rift om pladserne – særligt om lørdagen, lyder opfordringen.

Dit valg

Hej og velkommen, lyder det, og man bliver guidet frem til det bookede bord. Derefter bliver man guidet i hvad og hvordan. Bordet har man til rådighed i to og en halv time. Der skal males. Farverne skal vælges, men først handler det om, hvilken keramik der skal leges med. Og her er udvalget stort.

250 muligheder. Urtepotter. Krus. Kopper. Julekugler. Skåle – store eller små. Tallerkner. Skilte. Vaser. Kander. Og det fortsætter. Alverdens muligheder. Frit valg.

Hyggen spreder sig. Øjet fanger gæster, der sidder helt fordybet. Andre kæmper mere, men fælles er koncentrationen. Alle er i det – til stede. Et fællesskab, hvor man er sammen – hver for sig – om noget, man kan have til evig tid.

- Nogle får dekoreret en kop, de er stolte af, andre har en kop fra et par sjove timer, mens der jo også er nogle, der … ikke synes, at det er selve det at have koppen, griner Mia.

Art By Me

Indehaverne, Annette Terp og Mette Fruensgaard, åbnede først en Art By Me i Aalborg og for tre år siden en på Vesterbro Torv i Aarhus.

Det hele under det velkendte og elskede motto fra Pippi Langstrømpes mund: ”Det har jeg ikke prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert.”

De to kender hinanden fra tandplejen i Aalborg, hvor begge arbejdede. De havde lyst til noget nyt og til at pleje den idé og det savn, de selv oplevede – at tilbyde kreativ udfoldelse samt et sted, hvor man kan koble af fra hverdagens stress.

- Det blev i 2017 til Art By Me i byen med postnummeret 9000. Og herfra tog det fart. Borgerne tog imod, og det kreative udfoldede sig, lyder det fra Mia.

I ordrebogen kom der hurtigt arrangementer som fx polterabender, børnefødselsdage, firmaarrangementer, men også bare veninder, venner, familiehygge. Alle, der trænger til at komme lidt væk fra hverdagens almene gøremål og være sammen om noget andet.

Alle kan – noget

Her sidder man så og lader kreativiteten udfolde sig et par timer. Mange oplever en helt ny verden, hvor de føler sig godt udfordret.

- Vi hører dagligt ordene ”det kan jeg ikke finde ud af”, men det er jo ikke sværere, end man gør det til, siger Josephine, som for bare et år siden heller ikke selv troede, at hun kunne udfolde sig med en pensel.

- Det er skønt. Det er sjovt, og man parkerer faktisk sine tanker for en stund. Det her giver glæde og et grin. Og dur det ikke, så kan man male det om, siger hun.

- Vi kan også nogle tricks. Alle kan sætte et stykke tape på et stykke fladt porselæn og male fladen med en farve. Når man så hiver tapen af, har man flerfarven. Eller man kan splatte på en krukke med en tandbørste. Der kan males med sæbebobler – hvilket er blevet så stort et hit, at det er taget ud og lavet til et arrangement for sig. Sæbebobler og bobler.

- Alle kan – noget, siger Josephine.

Når tiden er gået, og værket står færdigt, skal det brændes. Det klarer personalet i Art By Me. Hvilket betyder, at der efter en uges tid tikker en sms ind, hvor der står, at ens keramik nu er klar til afhentning.

Lyserød lørdag

Det er oplagt, at der skal laves et arrangement i forbindelse med Lyserød Lørdag. Den årlige indsamling til brystcancer – arrangeret af Kræftens Bekæmpelse.

- Lyserød Lørdag er et arrangement, vi her hos Art By Me meget gerne byder ind på, understreger Mia.

- I år har vi taget kontakt til et par lokale kendisser i henholdsvis Aalborg og Aarhus. De har sagt ja til at dekorere hver deres keramik. Værkerne bliver så sat til auktion online fra mandag – lørdag i uge 40. Overskuddet går ubeskåret til Støt Brysterne. Så hold endelig øje, lyder opfordringen.

Et par af de kendte er MormorAndMe, Farveladegade og Queen Machine.

- Endvidere pynter vi jo op i ugen op til lørdag den 9. oktober og har i skrivende stund et par andre tanker om, hvad vi skal byde på i caféen i den uge for at samle så mange penge ind som muligt.

- Vi kan kun opfordre til at følge med på de på de sociale medier, lyder det.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne