Annonce
Erhverv

Kridthøj Torvet er komplet: Familie-imperium åbner slagterbutik

Der er byggerod på Kridthøj Torvet lige nu. Håndværkerne er i fuld gang med at bygge den tidligere Konditorbager om til Spottag Bakery. Lidt længere oppe på torvet går ombygningen af Kylling & Co snart i gang. Her åbner Slagter Theilgaard om to måneder i november. Foto: Ravn
Street Food Kridthøj Torvet. Sådan drømmer højbjergenserne. Slagter Theilgaard rykker også ind på torvet, hvor Langenæsbageren alias Michael Spottag åbner om 11 dage.

HØJBJERG: Så er den sidste butik udlejet, så Kridthøj Torvet kan leve op til sit erklærede mål: Et sandt madmekka.

Det er familieimperiet fra Esbjerg, Slagter Theilgaard, der rykker ind i den ledige butik på det højbjergensiske torv.

Slagter Theilgaard er bekendt med det århusianske, idet slagteren i 2016 lavede bank om til bankekød, da det vestjyske familieforetagende med succes indtog den tidligere Danske Bank-filial på hjørnet af Jægergårdsgade og M. P. Bruuns Gade.

Annonce

Vi er slet ikke i tvivl om, at Kridthøj Torv er det helt rigtige sted for en Slagter Theilgaard butik, da der ligger øvrige specialbutikker

Viggo Theilgaard, indehaver

Hos Familien Theilgaard, der står bag Slagter Theilgaard, ser de med stor glæde på overdragelsen af butikken og åbningen på Kridthøj Torv.

Drømmeplacering

- Vi er slet ikke i tvivl om, at Kridthøj Torv er det helt rigtige sted for en Slagter Theilgaard butik, da der ligger øvrige specialbutikker, ligesom kunderne kan holde lige uden for døren, siger Viggo Theilgaard der sammen med sin bror Poul Theilgaard driver slagteren.

Slagter Theilgaards historie

Slagter Theilgaard åbnede i 1958 i Esbjerg. I 1996 blev der bygget nye og moderne lokaler, og samtidig skete der et generationsskifte som betyder, at brødrene Poul og Viggo Theilgaard i dag driver virksomheden som 2. generation af firmaet

På dette tidspunkt er der 600 slagterbutikker tilbage i Danmark.I dag har Slagter Theilgaard 5 selvstændige butikker, og leverer varer til mere end 200 købmænd spredt ud på Jyllland og Fyn. Kvalitet og valg af råvarer er kendetegnet

Slagter Theilgaard er en slagter, der er blevet større, og som i dag tæller cirka 80 ansatte. Virksomheden fordeler sig på butikker og engros

Slagter Theilgaard startede som en slagterbutik, hvorfor salget til privatkunder over disken også er en fast del af forretningen. Theilgaard driver 5 butikker fordelt med 2 i Esbjerg, 1 i Blåvand, 1 i Odense og 1 i Aarhus. Snart 2 i Aarhus

Kridthøj Torvet er koncentreret om Superbrugsen, der i øvrigt ejer torvet og står som udlejer af de mange forretninger. Udviklingen på torvet er de seneste år gået i retning af et madmekka, og den udvikling fortsætter altså.

I juni overtog bagermester Michael Spottag Konditorbageren, og åbner 30. september Spottag Bakery. Det er Michael Spottag, der gennem en årrække byggede Langenæs Bageriet op. Det blev senere solgt til Lagkagehuset. Spottag fortsatte under denne koncernen, men er nu fri af sine kontaktlige forpligtigelser her.

Annonce

Alt fra Fisk til frisør

Det alsidige torv byder blandt andet på Skanderborg Apotek, Kridthøj Frisørsalon, Matas og blomsterbutikken Blossom.

I afdelingen for mad er der sushi take away, Dolca Vita's is, Lading Mejeris osteforretning, Højbjerg Vine,fiskehandleren Fisken - og altså snart Spottag Bakery og Slagter Theilgaard.

Det er her, ved siden af fiskerhandlen Fisken, at Slagter Theilgaard åbner sin forretningen. Tidligere var den populære Kylling & Co i lokalerne, men den åbnede aldrig efter corona-nedlukningen. Foto: Ravn

Stiften erfarer, at det er planen i de varme forårs-sommermåneder at lave udendørs servering under den ene eller den anden form med borde og stole på torvet, hvor kunderne kan nyde en "slapper" under indkøbet.

På Facebook i den lokale Højbjerg-gruppe er der da også store forventninger til det, som højbjergenserne allerede har døbt Kritdhøj Torvet Street Food.

Slagter Zacho drev i øvrigt i mange år slagterforretningen på Kridthøj Torv. Siden kom endnu en slagter, som kun havde et års levetid, hvorefter fastfood-kæden Kylling & Co overtog. Men den overlevede ikke coronanedlukningen.

Annonce

Franchise med Hammel-slagter

Det er Peter Sandberg, der skal drive slagterbutikken som en franchisebutik for Theilgaard.

- Jeg er selvfølgelig enormt spændt, og jeg glæder mig rigtig meget til at tage imod nuværende og nye kunder, siger Peter Sandberg der sammen med resten af personalet, flytter fra indre by og Jægergårdsgade til Kridthøj Torvet.

- Vi har været så heldige, at vi gennem de seneste fem år har fået opbygget en stor fast kundekreds, og jeg ved godt, at vi nok desværre kommer til at sige farvel til nogle af dem, siger Peter Sandberg der dog allerede nu har fået tilkendegivelser om, at kunderne vil følge med til Højbjerg.

Annonce

Masser af specialbutikker

Peter Sandberg drev nemlig Mesterslagteren i Hammel fra 2000 til 2006, hvorefter han skiftede til slagtermester i kæderne. Og efter senest at have været butikschef et år hos Slagter Theilgaard der ligger i hjertet af Aarhus, fik Peter Sandberg mod på igen at gå selvstændig vejen.

- Der skal ikke være tvivl om, at jeg savner at have mit eget, hvor jeg kan sætte mit eget præg på både produkterne og butikken, siger Peter Sandberg, der om to måneder igen skal være herre i eget hus.

- For mig er Kridthøj Torv en drømmeplacering, hvor der i forvejen er flere specialbutikker såsom en ostebutik, fiskebutik, vinbutik og en bager, siger Peter Sandberg med stor begejstring. Kridthøj Torv blev etableret i 1960, og har siden vokset sig større med mere end otte specialbutikker og to dagligvarebutikker.

Peter Sandberg og familien Theilgaard gennemrenoverer det tomme lokale så Højbjerg igen får sin egen slagterforretning, og de forventer, at butikken åbner i starten af november.Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Østjylland

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce