Annonce
Østjylland

Krimiforfattere mødes på Endelave Kro

Claus Hagstrøm udgiver krimi, der foregår i Horsens. PR foto

Endelave: Krimiforfatterne Jens Henrik Jensen og Claus Hagstrøm er med, når der lørdag 11. august er krimisommer på kroen på Endelave.

Kroen har nemlig i samarbejde med krimimessen inviteret de to forfattere til kattegatøen. Jens Henrik Jensen er kendt af de fleste krimilæsere for serierne om kriminalassistent Nina Portland og CIA-agenten Jan Jordi Kazanski. I de senere år har han nået stor popularitet med sin nyeste serie om krigsveteranen Niels Oxen. Fjerde bind i Oxen-serien, Lupus, udkommer 6. september.

I krimigenren har Claus Hagstrøm indtil videre skrevet to bøger om den forhutlede konsulent og antihelt Kristian Wang. Tredje bind i serien "Nordlys" vil foregå i Horsens og forventes at udkomme til krimimessen i foråret 2019.

Forfatterne vil denne eftermiddag fortælle om deres bøger, og der bliver lejlighed til at stille spørgsmål. Endelig vil forfatterne signere deres bøger.

Krimiarrangementet på kroen er støttet af Horsens Kommune.

Annonce
Jens Henrik Jensen fortæller om sine romaner, når han 11. august besøger Endelave. Foto: Red Star
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce