Annonce
Kultur

Krimimesse i Horsens: Seks oplevelser, du ikke må gå glip af

Tag med til gerningsstederne, lyt med på et mord og stem på din favorit-forfatter.

Krimimessen 2019 på Fængslet i Horsens byder som vanligt på en række tilbud til de mange krimilæsere. Her er et udpluk:

Annonce

1 På gerningsstedet

Den største nyhed på årets messe bliver tilbuddet om at komme tæt på et gerningssted.

I Arresten indretter tidligere kriminaltekniker Bent Hytholm Jensen et mordsted og lægger an til CSI - Crime Scene Investigation. Her kan du få mere at vide om, hvordan teknikerne griber en opgave an, hvordan de generelt sikrer spor, hvordan de leder efter blodspor og andet, der kan blive fældende beviser i en retssag.

Bent Hytholm Jensen får hjælp fra kendte fagfolk, og de besvarer gerne spørgsmål.

2 Rundt til mordene

Du kan også komme med rundt til nogle af de steder i Horsens, hvor mord har fundet sted.

Jørgen Bartholdy, tidligere bibliotekschef i Skanderborg og krimikyndig, har tilrettelagt en vandretur med tilhørende fortællinger om, hvad der skete på de lokaliteter, hvor der gøres holdt.

3 Fra virkelighedens verden

Kriminalsager fra virkelighedens verden vil også være i fokus på flere af messens otte scener.

Her vil både retsmedicinere som Jørgen Lange Thomsen og Hans Petter Hougen og tidligere efterforskere og drabschefer som Kurt Kragh, Ove Dahl og Jens Møller Jensen fortælle om nogle af de sager, de har arbejdet med.

4 Med bag kameraet

I fiktionens verden hænger krimier og tv-serier uløseligt sammen. Derfor vil projektøren igen i år være rettet mod en række populære krimier på tv.

Blandt andet vil manuskriptforfatteren Camilla Ahlgren fortælle om tilblivelsen af Netflix-serien "Størst af alt", og du kan også komme med bag kameraet på serier som "Sherlock", "Wisting" og "Bedrag".

5 Mord i ørerne

Krimien er ikke kun på skærm og skrift, men også på lyd. Vi er blevet glade for at have mord i ørerne, mens vi går tur med hunden eller tager opvasken.

Men hvordan skriver man blodigt og brutalt til øregangene og skaber den rette stemning?

På Krimimessen vil blandt andre skuespiller Lars Bom fortælle om kunsten at indtale lydbøger. Eller du kan komme med ind i den kriminelle verden, som den folder sig ud i populære podcasts som DR's semidokumentariske serie "Djævelen i detaljen" og serien "Myrdet af Richelsen & Grau".

6 Og prisen går til ...

Krimimessen er også lig med prisuddelinger.

Søndag 7. april kl. 12 bliver Krimimessens publikumspris for fjerde gang overrakt til en populær dansk forfatter. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal hædres. En gruppe krimibloggere har nomineret 10 forfattere. Fra lørdag 16. februar frem til udgangen af marts kan du på hjemmesiden Krimimessen.dk stemme på din favorit.

Lørdag 6. april kl. 13 overrækker Det Danske Kriminalakademi sine priser. Blandt andet vil Jesper Stein modtage Harald Mogensen Prisen for bedste danske krimi.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce