Annonce
Alarm 112

Kriminalitet var det eneste formål med Loyal To Familia

Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix
Læderveste fundet i midtjysk virksomhed og seddel om værdisæt indgår i sag mod bande, der havde 200 medlemmer.

Håndfaste regler om påklædning, betaling af kontingent og en hierarkisk struktur er med til at bevise, at Loyal To Familia ikke bare har været en løs gruppering af unge, der kan lide at være sammen og at hjælpe hinanden.

Det fastslår Københavns Byret i fredagens dom om et forbud. Banden er en forening i Grundlovens forstand, og det er der fremlagt mange beviser på, mener domsmandsretten.

For eksempel fandt politiet hos en broderivirksomhed i Engesvang i Midtjylland 109 læderveste, som var tiltænkt banden. De skulle forsynes med bandens bomærke, og der var titler som President, Capitan, Sergent, Nomad, Prospect og Hangaround.

En håndskreven seddel med overskriften "LTF værdisæt?" og med stikord som "fælles mål/organisering og "Defense/Atack" underbygger, at der var en fast struktur.

I sommeren 2018 var der cirka 200 medlemmer. De optrådte for eksempel i Fredericia, Køge, Helsingør, Nivå og på Nørrebro i København. I Danmark var der ni afdelinger, og i Sverige var der to.

Hovedmanden og skaberen var Shuaib Khan, som for to år siden blev udvist af Danmark.

Han og de øvrige personer i ledelsen traf i 2013 beslutning om at etablere LTF, og formålet var klart: Man ville "sikre sig kontrollen med kriminelle og illegale markeder ved brug af vold og trusler om vold", står der i dommens præmisser.

Banden ekspanderede kraftigt, og det kostede flere mennesker livet, mens andre blev såret. Modstanderne var i hvert fald fem andre bander rundt om i landet, hedder det.

Det var "en væbnet kamp". Og den handlede om at sikre sig kontrol med blandt andet hashmarkeder i København og i belastede boligområder i Skovlunde, Køge, Hillerød, Allerød, Helsingør, Kokkedal, Nivå og i det nordlige og vestlige Aarhus, mener retten.

I dommen henvises til 14 domme om LTF-medlemmers voldelige optræden.

Det eneste formål med etableringen var gennem vold og brug af skydevåben at "skabe ulovlige økonomiske indtægter til medlemmerne af Loyal To Familia", lyder konklusionen.

Politiets foreløbige forbud mod LTF får rettens godkendt-stempel. Det var nødvendigt "for at sikre borgerne og samfundet mod yderligere lovovertrædelser fra Loyal To Familia", står der i dommen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce