Annonce
Østjylland

Krise, nej tak: Odder er midtjyske mestre i iværksætterlyst

Clever Coffee i Fillerup er en af de virksomheder, der har fået hjælp fra Erhvervshus Midtjylland. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hjemsendte og fyrede medarbejdere kan have fået tid til at overveje et liv som selvstændig.
Annonce

Odder: I maj blev der startet en hel del nye virksomheder i Odder, faktisk mere end dobbelt så mange som året før. Dermed ligger kommunen på førstepladsen i hele Region Midtjylland.

Det oplyser Erhvervshus Midtjylland i en pressemeddelelse, og samme billede har Udviklingodder.

- Vi er stolte af, at det ser så godt ud. Der har ikke har været nedgang, som vi kunne have forventet. Vi ved, at mange iværksættere har en rigtig fin overlevelsesrate og bidrager rigtigt meget til beskæftigelsen. Og lige nu er det sidste vigtigt, siger Karsten Geertsen, der er udviklingschef i Udviklingodder.

Det er ellers blevet lidt mere besværligt  at lave et nyt firma. Sidste år blev der lukket for muligheden for at lave et såkaldt IVS-virksomhed for blot én krone. Nu skal man mindst have 40.000 kroner, hvis man vil lave et anpartsselskab. Coronakrisen har også huseret i maj, men den har ikke afskrækket iværksættere.

Annonce

Vil prøve idé af

- Vi synes, vi møder en anden type iværksættere i denne tid. I nogle tilfælde er det personer, som er hjemsendt eller afskediget, som benytter det her som en anledning til at prøve den idé, de har gået og tumlet med i baghovedet. De kommer fra et fagområde, har en konkret viden og nogle kontakter, som de bygger på, siger Karsten Geertsen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Erhvervshus Midtjylland er antallet af nye iværksættere i Odder Kommune steget med 133 procent fra maj sidste år til maj i år. I rene tal er stigningen 8 nye virksomheder sidste år og 14 i år.


Jeg tror ikke, at vi har set, hvilke langsigtede konsekvenser, coronakrisen kan have for de iværksættere, der har vækstpotentiale.

Uffe Jensen (V), borgmester


Det er kun i to af landets fem regioner, der er kommet flere iværksættere, og på landsplan er det samlede antal faldet. Region Midtjylland klarer sig bedst med en samlet stigning på 12,6 procent, og her er Odder altså mesteren med 133 procent.

- Vi kan godt genkende billedet, men det er svært med så lille et talmateriale. Men erhvervshuset er ved at lave analyser for hver enkelt kommune, og der ser det også rigtigt godt ud for Odder. Og det har det gjort i langt de fleste analyser de seneste år, siger Karsten Geertsen.

Annonce

Billede af øjeblikket

Odders borgmester Uffe Jensen (V) er med i bestyrelsen for Erhvervshus Midtjylland, og han glæder sig også over fremgangen i det midtjyske og i sin egen kommune. Også selv om tallene er udtryk for et øjebliksbillede af situationen i maj.

- Men vi står ikke med hænderne over hovedet for længe. Jeg tror nemlig ikke, at vi har set, hvilke langsigtede konsekvenser, coronakrisen kan have for de iværksættere, der har vækstpotentiale, siger Uffe Jensen.

Erhvervshuset har oplevet stor efterspørgsel efter og vejledning til digitalisering og grøn omstilling, både fra nye og eksisterende virksomheder. Erhvervshus Midtjylland opfordrer også iværksættere til at tage fat i huset, hvis de har brug for vejledning og sparring.

Udviklingodder har også en række tilbud til iværksættere, blandt andet workshops.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce