Annonce
Aarhus

Krise på Skt. Knuds Torv: Aarhus Central Food Market pludselig lukket

Efter fire år, er der nu lukket og slukket i Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv. Illustration: Danish Design Restaurants
Midt i retslig strid med opsagte stadeholdere lukker Frantz Longhi uvarslet sit madmarked på Skt. Knuds Torv. Stadeholderne blev fredag mødt af en låst dør. Markedet har ifølge Frantz Longhi på fire år kostet hans koncern næsten 20 mio. kr.

AARHUS: Dørene var låste, da de fem tilbageværende restauratører og stadeholdere i Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv mødte op for at gøre maden klar til dagens kunder.

Hverken ejeren af stedet, Frantz Longhi, eller den daglige leder svarede ifølge stadeholderne på telefoniske henvendelser.

Ud på eftermiddagen kom der så en pressemeddelelse fra Frantz Longhi: På grund af coronaen lukker Aarhus Central Food Market, som ifølge pressemeddelelsen i sin fireårige levetid har kostet Frantz Longhis koncern i underkanten af 20 mio. kr.

Annonce

I krig med stadeholderne

Corona er dog næppe forklaringen, mener stadeholderne. De har været i konflikt med Frantz Longhi, siden han i juni opsagde deres lejemål i Aarhus Central Food Market med tre måneders varsel.

Forklaringen lød dengang, at planen var at fortsætte spisemarkedet nu blot i eget regi og uden eksterne stadeholdere.

William Malloul fra boden Shakshuka, er en af stadeholdere i Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv. Fredag blev stadeholderne mødt af en låst dør, da de ville ind for at passe deres boder. Senere på dagen meddelte markedets ejer, Frantz Longhi, at det er slut for denne gang med Food Market på Skt. Knuds Torv. Foto: Flemming Krogh

Stadeholderne accepterede imidlertid ikke bare, at de skulle være ude af døren 1. oktober men indbragte opsigelserne for Fogedretten. De mener blandt andet, at de skal have erstatninger for de investeringer, de har lavet i deres boder.

Hele striden handler nemlig om, at boderne selv mener, at de tæller som selvstændige erhvervsdrivende, hvilket betyder, at boderne er omfattet af erhvervslejeloven. Det mener Aarhus Central Food Market derimod ikke med den begrundelse, at der i madmarkedet ikke er tale om egentlige lokaler.

Annonce

En duft af aftalt spil

Nu er Aarhus Central Food Market så lukket, inden der kommer en afgørelse i Fogedretten.Vi har flere gange forsøgt at få Frantz Longhi i tale og senest endda tilbudt at overtage driften, men man er kun interesseret i at smide os ud uden at betale den beskedne lovpligtige erstatning, vi har lagt op til

Peter Kolos, stadeholder i Aarhus Central Food Market


Det lugter af aftalt spil for at kunne åbne igen senere i eget regi – og uden stadeholdere, mener en af dem, Peter Kolos.

- Vi har flere gange forsøgt at få Frantz Longhi i tale og senest endda tilbudt at overtage driften, men man er kun interesseret i at smide os ud uden at betale den beskedne lovpligtige erstatning, vi har lagt op til, skriver Peter Kolos i en sms til avisen.

Og han fortsætter:

- Tænk at man som milliardær donerer millioner til kultur men ikke har format nok til at opføre sig ordentligt, når man fjerner iværksætteres levebrød for at kopiere og videreføre markedet i eget regi.

Annonce

Longhi går i tænkeboks

Om planen er at videreføre markedet, fremgår ikke klart af pressemeddelelsen fra Frantz Longhi.

- Jeg håber, at det liv, der er blevet skabt på dette historiske sted, kan fortsætte. Det er trist, både for de tilbageværende boder, som har kæmpet hårdt, og for de gæster, der nu må gå forgæves. Vi vil derfor gå i tænkeboks omkring fremtiden, udtaler han.

Aarhus Central Food Market, der har ligget meget i skyggen af Aarhus Street Food ved rutebilstationen, har tilsyneladende været en alt andet en god forretning for Frantz Longhi, der skriver, at han har brugt næsten 20 mio. kr. på at holde hånden under stedet.

- Med et Corona-benspænd oveni trækker vi nu en streg i sandet og udøver rettidig omhu. Tabene er for store og udsigten med Corona for usikker. Hvad der skal ske herfra, må vi nu se på, men vi tager en "timeout" og lukker selskabet med koncernen selv som største kreditor, siger Frantz Longhi og fortsætter:

- Fundamentet for at puste nyt liv i et ellers så glemt hjørne af Strøget blev lagt med åbningen af Aarhus Central Food Market. Byen fortjener, at stedet igen bliver til et spændende og livligt hjørne af Strøget. Det må ikke stoppe her, og jeg håber, at stedet en skønne dag kan genopstå til glæde og gavn for aarhusianerne.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce