Annonce
Erhverv

Kriseramte Norwegian får ny kaptajn til nytår

Kyrre Lien/Ritzau Scanpix
Efter flere måneder med økonomisk turbulens har Norwegian onsdag præsenteret Jacob Schram som ny topchef.

Det norske luftfartsselskab Norwegian har fundet manden, der skal føre selskabet sikkert gennem en økonomisk turbulent tid.

Fra 1. januar tager norske Jacob Schram styringen som koncernchef i Norwegian, oplyser lavprisselskabet i en meddelelse til fondsbørsen i Norge ifølge det norske erhvervsmedie E24.

Fungerende koncernchef Geir Karlsen går tilbage i rollen som finansdirektør og vicekoncernchef.

Ansættelsen af Jacob Schram bliver samtidig det første store træk fra Norwegians danske bestyrelsesformand, Niels Smedegaard, siden han i april fik formandsposten.

Bag sig har Jacob Schram 30 år med forskellige stillinger i Circle K, Statoil, McDonald's og McKinsey.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaber, tydelige kundeorientering og evne til at skabe værdi er netop det, som Norwegian trænger til, når selskabet nu går over i en ny fase, hvor væksten bremser op, og vi skal fokusere på lønsomhed, siger Smedegaard ifølge E24.

Norwegian har tidligere forsøgt at skaffe penge i kassen ved at sælge fly, og selskabet har også foreslået sine aktionærer, at et salg af nye aktier kan blive nødvendigt.

Samtidig forsøger Norwegian at flyve mindre, men med mere fyldte fly. Næste år er planen, at Norwegian vil sætte ti procent færre billetter til salg.

Norwegian er ud over egne problemer ramt af, at selskabet har 18 Boeing 737-MAX-fly, som har flyveforbud efter to ulykker med flytypen.

De forskellige tiltag har dog hjulpet Norwegian lidt på vej. De mange forskellige indtægter hjalp Norwegian til det bedste kvartalsregnskab nogensinde i tredje kvartal.

Af samme regnskab fremgår det, at lavprisselskabet også er begyndt at skrue lidt op for priserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce