Annonce
Debat

Kritik af Ango Winther: Du har aldrig lyttet til os

"Når vi bad Ango om at forklare, hvorfor han bifaldt byggeplanerne i Sølystgade, fik vi ikke nogen form for svar. I et interview ved sin 70-årsfødselsdag sagde Ango, at han aldrig havde sagt nej til borgere, der ville tale med ham. Det er muligt, han sagde heller ikke nej til os – vi fik bare intet svar trods flere henvendelser", skriver Klaus Bjerre. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Socialdemokratiet er blevet for venstreorienteret for Ango Winther, siger han til Stiften 20. december. Men er det Socialdemokratiet, som har flyttet sig?

Det er snarere Ango Winther, som alt for længe har haft lejlighed til at føre højreorienteret politik som socialdemokrat. Selv siger Ango, at han var vant til at sætte partiets kurs i teknisk udvalg, når der blev behandlet byggesager. Det var vi en del, som erfarede.

Det så ud, som om Socialdemokratiet levede i et fast forhold med de borgerlige. Vi kunne ikke forstå, at det var i overensstemmelse med socialdemokratiske idealer eller med borgmesterens linje, som den er formuleret på Jacob Bundsgaards hjemmeside.

Annonce


Ango Winther er over 70 år og har i længere tid ikke været lydhør overfor borgerhenvendelser. Er det venstredrejning, at partiet vælger yngre personer, som er åbne overfor borgerne?


Når vi bad Ango om at forklare, hvorfor han bifaldt byggeplanerne i Sølystgade, fik vi ikke nogen form for svar. I et interview ved sin 70-årsfødselsdag sagde Ango, at han aldrig havde sagt nej til borgere, der ville tale med ham. Det er muligt, han sagde heller ikke nej til os – vi fik bare intet svar trods flere henvendelser.

Ango antager, at Socialdemokratiet er blevet mere bange for folkestemningen og beboerprotester. Er det at være bange, når et parti lytter til borgere, som ytrer sig sagligt og demokratisk? Nej, det er respekt for den demokratiske proces. Skulle Ango bestemme, var kursen sat, og høringsrunder og beboerhenvendelser havde ingen betydning.

Interviewet i Stiften afdækker, at Ango Winthers partiskifte i høj grad skyldes skuffelse over, at han er blevet forbigået som udvalgsformand og som bestyrelsesformand i AffaldVarme. Ango Winther er over 70 år og har i længere tid ikke været lydhør overfor borgerhenvendelser. Er det venstredrejning, at partiet vælger yngre personer, som er åbne overfor borgerne?

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kent kan ikke høre solsorten i haven eller sove med åbent vindue: - Støjen fra motorvejen er blevet sværere at ignorere

Aarhus For abonnenter

Aarhus Kommune gør rent en time hver 14. dag: - Det er så sølle og nedværdigende, at vi har svært ved at beskrive det

Erhverv

Vestas i top på fornem liste: Kåret blandt 7.000 virksomheder, der har en milliard-omsætning i dollars

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Aarhus For abonnenter

Corona kostede hendes far livet: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Debat

Solstorme og terror kan lamme samfundet: Er vi forberedt, hvis det umulige skulle ske?

Navne

Helmig i sorg over tab: - Jeg lader minderne skylle og tårerne strømme

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Aarhus

Søndagens coronatal: Nu stiger smitten igen

Aarhus For abonnenter

Jamen, hvad sker der? Byens mest forsinkede gangbro bliver yderligere forsinket

Østjylland

Her vil vi bygge og her vil vi bo: Katrine og Daniel vil lave grønt bofællesskab for børnefamilier

Annonce