Annonce
Debat

Kritik af Ango Winther: Du har aldrig lyttet til os

"Når vi bad Ango om at forklare, hvorfor han bifaldt byggeplanerne i Sølystgade, fik vi ikke nogen form for svar. I et interview ved sin 70-årsfødselsdag sagde Ango, at han aldrig havde sagt nej til borgere, der ville tale med ham. Det er muligt, han sagde heller ikke nej til os – vi fik bare intet svar trods flere henvendelser", skriver Klaus Bjerre. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Socialdemokratiet er blevet for venstreorienteret for Ango Winther, siger han til Stiften 20. december. Men er det Socialdemokratiet, som har flyttet sig?

Det er snarere Ango Winther, som alt for længe har haft lejlighed til at føre højreorienteret politik som socialdemokrat. Selv siger Ango, at han var vant til at sætte partiets kurs i teknisk udvalg, når der blev behandlet byggesager. Det var vi en del, som erfarede.

Det så ud, som om Socialdemokratiet levede i et fast forhold med de borgerlige. Vi kunne ikke forstå, at det var i overensstemmelse med socialdemokratiske idealer eller med borgmesterens linje, som den er formuleret på Jacob Bundsgaards hjemmeside.

Annonce


Ango Winther er over 70 år og har i længere tid ikke været lydhør overfor borgerhenvendelser. Er det venstredrejning, at partiet vælger yngre personer, som er åbne overfor borgerne?


Når vi bad Ango om at forklare, hvorfor han bifaldt byggeplanerne i Sølystgade, fik vi ikke nogen form for svar. I et interview ved sin 70-årsfødselsdag sagde Ango, at han aldrig havde sagt nej til borgere, der ville tale med ham. Det er muligt, han sagde heller ikke nej til os – vi fik bare intet svar trods flere henvendelser.

Ango antager, at Socialdemokratiet er blevet mere bange for folkestemningen og beboerprotester. Er det at være bange, når et parti lytter til borgere, som ytrer sig sagligt og demokratisk? Nej, det er respekt for den demokratiske proces. Skulle Ango bestemme, var kursen sat, og høringsrunder og beboerhenvendelser havde ingen betydning.

Interviewet i Stiften afdækker, at Ango Winthers partiskifte i høj grad skyldes skuffelse over, at han er blevet forbigået som udvalgsformand og som bestyrelsesformand i AffaldVarme. Ango Winther er over 70 år og har i længere tid ikke været lydhør overfor borgerhenvendelser. Er det venstredrejning, at partiet vælger yngre personer, som er åbne overfor borgerne?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce