Annonce
Østjylland

Efter 'et af de mest matte år': Kritikken hagler ned over Tunø Festival

Formand for festivalforeningen Birgitte Lienhøft vil gerne diskutere Tunø Festivalens fremtid. Men hun mener, at det skal gøres, når dette års festival skal evalueres til september. Arkivfoto: Kim Haugaard
Drop hegn omkring festivalen, glem alt om at få fat i de unge og lav et bedre musikprogram, siger John Theilgaard, som også anklager festivalbestyrelsen for ikke at deltage i debat på Facebook. Formand Birgitte Lienhøft hilser al debat velkommen, men mener, at den skal foregå i det rette forum.
Annonce

Tunø: Tunø Festival 2019 var nok en af de mest matte i alle de år, jeg har deltaget, så konceptet skal gentænkes, hvis festen skal overleve. Og start med som minimum at lytte til de gæster, som faktisk har forslag til, hvordan den igen kan blive årets begivenhed på øen.

Det siger John Theilgaard, barnefødt på Tunø og, med undtagelse af et enkelt år, fast gæst på samtlige 34 festivaler.

I et åbent brev til både festivalforeningen, facebooksiden Bevar Tunø og til pressen skriver han bl.a., at festivalen er endt med at være en skygge af sin fordums storhedstid, så man nu hvert år taler om, at "nu må det da være den sidste."

- Men på en eller anden måde formår arrangørerne at holde næsen over vandet. Det er selvfølgelig prisværdigt, men skal festivalen fortsætte, skal der ske forandringer. Ellers lukker den enten helt ned eller ender med at være en festival, som lige så godt kunne afholdes på fastlandet, fordi øen som helhed ikke mere føler sig som en del af fællesskabet, siger Jonn Theilgaard, der selv flyttede fra øen som stor skoledreng.

Skal man satse på det unge publikum, børnefamilierne eller dem, som er lidt grå i toppen? Det er der ifølge debatten på Facebook mange meninger om. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

Kommentarer strømmer ind

Hans åbne brev blev slået op på facebookgruppen Bevar Tunø 2. august, og her har den siden affødt hele 181 kommentarer. Langt de kommer fra folk, som giver ham ret i, at festivalen er blevet en skygge af sig selv. Endvidere antyder flere, at festivalens inderkreds er så sammenspist, at man som ny frivillig nemt kommer til føle sig som billig arbejdskraft og ikke andet.

Siden har John Theilgaard også slået brevet op på festivalens egen facebookside, hvor der nu også kører en debat. Men uden kommentarer fra festivalens bestyrelse.

- Det forstår jeg simpelthen ikke. Kommentarerne viser da helt tydeligt, at rigtig mange mennesker har forslag til, hvordan man kan forbedre festivalen. De burde da gøre indtryk på bestyrelsen, siger John Theilgaard, der vedgår sig, at han aldrig selv har været frivillig på festivalen og derfor heller ikke deltager i planlægningsmøder, evalueringer eller den årlige generalforsamling.

- Til gengæld er jeg gæst - læs kunde. Derfor begriber jeg ikke, hvorfor festivalforeningen ikke reagerer på de mange kommentarer. De er jo afsendt i dyb respekt for de mennesker, som knokler med arrangementet. Så kunne man vel som minimum kvittere for modtagelse af det åbne brev, siger han.

Annonce

Vi evalurer og lytter

Avisen har foreholdt John Theilgaards kritik af festivalforeningen for formand Birgitte Lienhøft. Hun siger, at foreningen sandelig tager kritikken alvorligt, men at hun og resten af bestyrelsen har valgt ikke at gå aktivt ind i debatten, før bestyrelsen har evalueret årets festival.

- Vi har ytringsfrihed, og alle kommentarer er velkomne. Men vi kan som bestyrelse ikke kommentere på alt. Så vi tager det til os og vil bruge det som et bidrag til den evaluering, vi skal have i slutningen af september, når regnskabet for årets festival også er gjort op, siger formanden, der dog grundlæggende ikke er så bekymret fore Tunø Festivalens fremtid som John Theilgaard.

- Vi solgte 850 billetter, så jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke kommer en festival igen til næste år, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce