Annonce
Sport

Kroater brager i EM-semifinale efter comeback mod Tyskland

Lisi Niesner/Reuters
Tyskland førte undervejs med fem mål, men Kroatien vandt med 25-24 og er i semifinalen ved EM i herrehåndbold.

Kroatiens håndboldherrer er som det første hold klar til semifinalerne ved EM efter et comeback mod Tyskland.

Tyskerne førte stort hele vejen frem til de sidste minutter i en hårdt spillet kamp i Wien, men det lykkedes kroaterne at vinde 25-24.

Dermed topper Kroatien mellemrundens gruppe 1 med seks point og er sikker på at slutte på minimum andenpladsen, selv om holdet fra Balkan fortsat mangler at spille to gruppekampe.

Meget tyder på, at Spaniens regerende europamestre vil gøre kroaterne selskab efter en sejr over Østrig tidligere på lørdagen, men der er dog endnu en lille risiko for, at det kan kikse.

Igor Karacic scorede det afgørende mål for Kroatien i sejren over Tyskland med halvandet minut tilbage, efter at tyskernes Hendrik Pekeler var blevet ramt af en to-minutters-udvisning.

Tyskland fik dog flere muligheder for at udligne i slutfasen, men Marin Sego i Kroatiens mål kom i vejen.

Ved pausen var tyskerne foran med 14-11, og forspringet blev udvidet til 17-12 i begyndelsen af anden halvleg. Alligevel fik kroaterne fat og med 12 minutter tilbage fik David Mandic udlignet til 22-22.

Spanien og Kroatien topper gruppen med hver seks point foran Tyskland, Østrig og Hviderusland med to point. Tjekkiet har endnu ikke nogen point.

Fra den anden gruppe i mellemrunden står Norge og Slovenien i øjeblikket med de bedste kort på hånden med tre spillerunder tilbage.

EM spilles i Norge, Sverige og Østrig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce